Ben jij wel de trainee journalist die wij zoeken? · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Ben jij wel de trainee journalist die wij zoeken?

woensdag 19 april 2023

 

Vacature onderzoeksjournalistiek Streekomroep RTV NOF 32 uren per week

DE WESTEREEN/BURGUM – Al een tijdje zoekt RTV NOF een nieuw journalistiek talent. Maar helaas hebben nog niet de juiste match kunnen vinden. Daarom roepen we jou op nu toch te reageren op deze prachtige uitdaging. De lokale journalistiek heeft de afgelopen jaren een enorme boost gekregen. RTV NOF in De Westereen is zo’n plek waar het bruist. Dagelijks is een team jonge journalisten bezig met verhalen maken voor de streek. Op deze wijze is een indrukwekkend platform ontstaan met impact in Noardeast Fryslân, Dantumadiel, Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen. Kortom: de plek voor jou om onderzoek te doen. Als trainee onderzoeksjournalist werk je voor streekomroep RTV NOF en maak je verdiepende verhalen, met ruimte voor eigen initiatief.

Over RTV NOF
Met een klein maar enthousiast team van verslaggevers, bureauredacteuren en onderzoeksjournalisten maken wij reportages en artikelen voor de website, app en het radio- en televisiekanaal van RTV NOF.

Over de functie

Je werkt vanaf de redactie in De Westereen/Burgum en maakt multimediaverhalen. Maar ook ga je het veld in en kan je een deel thuis onderzoek doen. Dat maakt de functie reuze afwisselend. Je krijg vrijheid in je onderzoek en eigen verantwoordelijkheden. Daarnaast zul je trainingen op het gebied van onderzoeksjournalistiek krijgen via het Fonds BJP en word je begeleid door een ervaren onderzoeksjournalist die namens het Fond BJP optreedt als coach. Je krijgt dus volop de kans om ervaring als onderzoeksjournalist op te doen. Daarnaast krijg je in overleg de mogelijkheid om je eigen een portefeuille op te bouwen rond een onderwerp dat hier leeft, zoals bijvoorbeeld: platteland, onderwijs en cultuur.

Wat wij bieden

Wij bieden een prachtige plaats bij een organisatie die dichtbij haar publiek staat. Je houdt je bezig met actuele thema’s: zoals bijvoorbeeld de kloof tussen platteland en stad. Je krijgt begeleiding van jonge, enthousiaste collega’s, zodat je je snel thuis voelt in ons team. Bij deze functie hoort een passend salaris, met goede arbeidsvoorwaarden en ruime mogelijkheden voor cursussen om je te bekwamen in de onderzoeksjournalistiek. Je start bij voorkeur zo spoedig mogelijk en gaat een jaar bij onze redactie aan de slag.

Wat wij vragen
Je bent nieuwsgierig, hebt een klik met het platteland en wil je echt vastbijten in vraagstukken om zo maandelijks mooie reportages te publiceren. Je maakt onderdeel uit van een team met collega’s die onderzoek doen en verslaggevers die (nieuws)reportages maken. Zo ontstaat een fijne werkomgeving met diverse specialismen.

– Je herkent nieuws (met behulp van o.a. enquêtes als methode)

– Je bent kritisch, opbouwend en schrikt niet van werken op onregelmatige tijden

– Je kan zelfstandig onderzoek doen en weet vragen om te zetten in menselijke verhalen

– Je beheerst in woord en geschrift, Fries is niet een vereiste, maar zou wel heel fijn zijn!

– Je hebt ervaring in het filmen en monteren van videoreportages

Solliciteren

We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord op om te solliciteren op deze functie. Wil je solliciteren? Doe dit dan door uiterlijk 23 april te solliciteren via vacatures@rtvnof.nl met je CV en een motivatie met wat je zou willen onderzoeken. Heb je nog vragen over deze functie? Deze kan je mailen naar hetzelfde mailadres.

Deze vacature maakt onderdeel uit van de Regeling Lokale en Regionale Onderzoekstrainees van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. De regeling is bestemd voor journalisten die als onderzoekstrainee ervaring willen opdoen met onderzoeksjournalistiek op een lokale of regionale redactie. Je komt in dienst bij streekomroep RTV NOF. Het Fonds BJP verzorgt gedurende het jaar meerdere scholingsactiviteiten en zorgt ook voor een ervaren onderzoeksjournalist die je gedurende het jaar als coach zal begeleiden.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio