Veel variatie in onderwerpen laatste WNS van 2019

Zaterdag 14-12-2019
DE WESTEREEN - In de laatste uitzending van de Weekend Nieuwsshow van 2019 was weer veel verscheidenheid. Romke Postma (Gemeentebelangen Dantumadiel) gaf uitleg over de poll die zijn partij over de Haadwei in Damwâld heeft gestart. Wethoudster Pytsje de Graaf (Gemeente Noardeast-F) vertelde over de subsidiemogelijkheden volgend jaar bij 75-jaar vrijheid van de gemeente. Ook kwamen Ankie v.d. Veen en Lysbeth Vellinga van de vrijwillige palliatieve terminale zorg in de studio langs.

Ondernemer van de Week was Klean en Sa uit Twijzelerheide. Ytje Hoekstra en Alie Holtewes spraken over hun kledingwinkel en de activiteiten in de komende week. Onder andere de voedselbankactie en de Christmasparty. Met oud-Dokkumer Louwrens Hacquebord werd gebeld over de podcast van de RUG over zijn vroegere werk op de polen.

Voor de agenda van deze week werd gebeld met Margaretha Damstra over de kerstzangavond op zondagmiddag en met Sije de Graaf over de open dag bij de kalfjesstal in Ternaard. Renze Marijn en Fedde Corné Holwerda uit Kollum kwamen naar de studio naar aanleiding van hun actie om hun lange haren af te staan aan de stichting Haarwensen. Prijsvraagsponsor van de rubriek Noflik Plak was ZelvePost uit Feanwâlden. In de studio vertelden Renske Bijlsma en Johan v.d. Veen over hun onderneming die onder andere wenskaarten met persoonlijke teksten maakt.

In het laatste uur was er kort aandacht voor het Mega Vrije Piratenfeest op Quatrebras. De Op-Straat-Rubriek ging deze week over ‘luisteren de politici goed naar de burgers? Over de mening van de straat werd nagesproken met 2e kamerlid Harry v.d. Molen (CDA). RTV NOF collega Koos Scherjon bezocht de studio om te vertellen over het bezoek van Man Bijt Hond. Het programma filmde vrijdag de vreemde eetgewoonte van deze fotograaf.

De waterschapslasten gaan volgend jaar fors omhoog. Sjerp de Jong van de partij Lagere Lasten Burger gaf zijn mening en zal dinsdagavond in de vergadering zijn punten naar voren brengen om de kosten te besparen. Rob Busquet werd gebeld over de film Grutsk. Afsluitend was er de column van de Week van Jan van der Meer.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

terug naar overzicht
Romke Postma (GB) over poll Haadwei DamwaldAnkie en Lysbeth over de palliatieve terminale zorgBroers Holwerda doneerde hun lange haren voor het goede doel
© Foto's: Esther Leystra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie