Veenwouden komt van de laatste plek · Foto('s):

Veenwouden komt van de laatste plek

zondag 04 februari 2018

Veenwouden kende een goed begin van 2018, echter was er tot nog toe nog steeds niet gewonnen. Deze keer waren de spelers van het team van Daniel Keizer er dan ook op gebrand de winst vanuit Lemmer mee naar huis te nemen. De thuiswedstrijd tegen Lemmer waren de spelers overrompeld van het fysieke spel wat Lemmer hen lieten zien. Coach Daniel Keizer hamerde er dan voor de wedstrijd ook op om het spel wat de blauwwithemden afgelopen weken liet zien voort te zetten, wilden we met de winst terug naar Veenwouden gaan.

Na het beginsignaal van Scheidsrechter van der Plas wist Henk Moorlag Veenwouden al snel op voorsprong te zetten met een prachtig afstandsschot, de spelers uit Lemmer hadden hier echter al snel een antwoord op. In de beginfase van de wedstrijd vielen aan beide kanten mooie doelpunten, er stond dan ook 3-3 op het scorebord toen Marit Haisma met een afstandsschot Veenwouden definitief op voorsprong bracht. Er volgde een reeks mooie aanvallen, waar de spelers van Veenwouden geduldig naar de goede kansen zochten en deze ook af wisten te ronden. De spelers van Lemmer wisten de kansen echter niet af te ronden, wat de nodige frustratie met zich meebracht.

Met een stand van 8-10 in het voordeel van Veenwouden werden de kleedkamers opgezocht. In de rust werden de spelers er door coach Daniel Keizer op gewezen dat de tweede helft nog wel eens erg zwaar kon worden, maar dat we het spel van de eerste helft moesten doorzetten. In het begin van de tweede helft wist Lemmer het gat van 4 doelpunten dan ook te verkleinen tot één doelpunt verschil, 11-12. Veenwouden wist echter na mooie aanvallen en beheerst korfbalspel weer uit te lopen, de spelers uit Lemmer raakten gefrustreerd waar Veenwouden de rust wist te behouden. Dit wierp zijn vruchten af, na een spannende slotfase klonk het eindsignaal van scheidsrechter van der Plas met een stand van 14-17 op het scorebord. Veenwouden weet hier in Lemmer dan ook de eerste winst van 2018 te behalen, hiermee komt Veenwouden op 4 punten te staan en hebben ze Zunobri achter zich gelaten. Volgende week moet Veenwouden het om 19:00 uur in Akkrum opnemen tegen SIM, alle support is uiteraard van harte welkom.

Doelpunten: Meindert Tangerman 6, Henk Moorlag en Anna Tadema 4, Marit Haisma, Agnes de Boer en Nienke van Breeden allen 1.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00