Veilig parkeren bij scholen in De Westereen

Donderdag 11-01-2018
DE WESTEREEN - Bij CBS De Boustien en ibs ‘t Pompeblêd in De Westereen zijn door een verkeerscommissie regels opgesteld met betrekking tot het parkeren van auto’s en een veilige zone waar geen auto’s mogen komen. Deze regels worden regelmatig onder de aandacht gebracht.

De naleving hiervan gaat vaak heel goed. Maar regelmatig geven ouders ook aan dat het niet goed gaat. Daarom deelden leerlingen op 10 januari groene en rode kaarten uit om dit goed onder de aandacht van de ouders/verzorgers te brengen. Ouders/verzorgers die veilig geparkeerd stonden en niet via de veilige zone rijden kregen een groene kaart.

Ouders die niet veilig geparkeerd stonden en soms zelf in de veilige zone parkeerden kregen een rode kaart. Veel ouders/verzorgers vinden het noodzaak om betere wegwijzing aan te brengen omtrent de zichtbaarheid van de parkeervakken en wandel en fietspaden te markeren in de veilige zone. Ook zullen de leerlingen zelf zich beter aan de regels moeten houden, veel leerlingen fietsen en lopen buiten de veilige zone tussen de geparkeerde auto’s door. Wethouder Roelof Bos van de Gemeente Dantumadiel was ook aanwezig bij de actie om te zien wat er beter kan.

Ouders/verzorgers kunnen naar aanleiding van de verkeersactie op 8 en 13 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur op CBS De Boustien vragen stellen aan dhr. Reitsma, wethouder van de gemeente met betrekking tot de verkeersveiligheid in de Westereen. Ook kunnen ouders meedenken over manieren waarop de veiligheid verbeterd kan worden. Ouders van beide scholen zijn hierbij welkom!

terug naar overzicht

Actie veilig parkeren bij schoolActie veilig parkeren bij schoolCompleet verslag met foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Jan Koelstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie