Verdiend punt voor Geel Wit tegen Friesland · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

Verdiend punt voor Geel Wit tegen Friesland

zondag 01 december 2019

Geel Wit heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Friesland. Over de hele wedstrijd genomen had Geel Wit het meeste recht op de overwinning, maar in de slotfase had ook de thuisclub met de winst aan de haal kunnen gaan.

Geel Wit controleerde de eerste helft, waarin slechts één kans werd weggegeven, maar Reinier Smit stond op zijn post.Na 25 minuten kwam Geel Wit op voorsprong. Met een steekpass telde Jordi Metz Bente Bonthuis in staat om te scoren. In de tweede helft had Lars Molenaar de geelhemden op 0-2 kunnen brengen, maar hij slaagde er niet in de keeper te passeren.

Friesland ging op zoek naar de gelijkmaker, waardoor achterin ruimte ontstond waarvan Geel Wit niet kon profiteren. Friesland kwam op gelijke hoogte toen een vrije schop onder de muur doorging en in het doel verdween. Bente Bonthuis kreeg nog een kans, maar de bal ging via een been en de lat er niet in. In blessuretijd miste Friesland een 100% kans op de zege.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Kayan Kiewiet, Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Theodoor Molenaar; Christian Smid, Jordi Metz, Lars Molenaar; Bente Bonthuis, SiardBonthuis, Jurjen Metz (Christian Molenaar, 70’)

© Verslag: Koos Molenaar

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00