Verdiende overwinning voor ’t Fean ’58 tegen VV Zwaagwesteinde · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

Verdiende overwinning voor ’t Fean ’58 tegen VV Zwaagwesteinde

zondag 03 november 2019

’t Fean ’58 pakte in de uitwedstrijd tegen Zwaagwesteinde weer eens de volle drie punten. Een overwinning waarop niets viel af te dingen. In de voor de Feansters tot nu wisselvallig verlopen competitie waren de punten dan ook meer dan welkom.

“Dik verdiend”, vond ’t Fean ’58 trainer Mark Bosma. “Voor rust ging het gelijk op, maar in de tweede helft waren wij heer en meester.” De eind van dit seizoen – hij staat dan drie jaar aan het roer bij de blauwhemden – vertrekkende oefenmeester vreesde vooraf de fysieke en nooit aflatende inzet van ‘De Readsjes’. Terecht, want de thuisclub gooide veel energie in de strijd. “Blijf druk houden”, riep trainer Robert Kleefstra regelmatig vanaf de bank.

Mark Bosma posteerde daarom de routiniers Harrie Groen en John Notebomer – terug van een blessure – in het centrum van de defensie. Wibo van der Werff schoof daardoor een linie naar voren. “De bedoeling was daardoor meer grip te krijgen op het middenveld”, legde Bosma uit. Een goede zet, zo bleek achteraf.

’t Fean ’58 kwam al na zes minuten op voorsprong. De snelle Erwin Tabak werd diep gestuurd en stormde vanaf de eigen helft op doelman Marvin Heidstra af. Beheerst schoof hij de bal binnen (0-1). Met de wind in de rug creëerden ook de gastheren de nodige kansen, alleen het vizier stond niet op scherp. Jan Venema raakte de bal in kansrijke positie niet goed na aangeven van Ronaldo Jansen, terwijl Dennis Stienstra en aanvoerder Marco van Leijen naast schoten. Bij ’t Fean ’58 kwam het gevaar voornamelijk van Erwin Tabak, maar hij manoeuvreerde zichzelf vaak in een te moeilijke hoek om tot succes te komen.

Meteen na rust sloeg ’t Fean ’58 opnieuw toe. Een voorzet van de opgekomen René Mellema werd binnengetikt door de geheel vrijstaande Jens Hamstra (0-2). Drie minuten later een identieke situatie. Weer Mellema die voorgaf, maar nu schoot Hamstra over. Halfweg de tweede helft bracht Mark Bosma drie nieuwe spelers in. De organisatie bij de Feansters was even zoek. Lieuwe de Roos profiteerde. Hij kon vrij oprukken en scoorde beheerst (1-2).

Doelman Jelmer van der Meer kwam daarna echter niet meer in moeilijkheden. Wel kregen de Feansters nog diverse mogelijkheden, maar deze werden niet benut. Toch kwam de 1-3 op het scorebord. De sterk spelende Jens Hamstra werd in het strafschopgebied ten val gebracht door Lieuwe de Roos. De prima leidende scheidsrechter Robert de Wit kon niet anders dan naar de stip wijzen. Hamstra zelf schoot de bal onhoudbaar in de hoek.

Mark Bosma was tevreden. “Zeker over het resultaat. En we gaven met name in de tweede helft eigenlijk niets weg. Maar we hebben moeite om de kansen die wij creëren af te maken.”

(C) Verslag: ’t Fean ’58

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00