Verenigingen gaan loten verkopen voor Grote Clubactie · Foto('s): 

Verenigingen gaan loten verkopen voor Grote Clubactie

donderdag 17 september 2020

DOKKUM/ DAMWÂLD – 33 Verenigingen uit Dantumadiel en Noardeast-Fryslân gaan loten verkopen via de landelijke Grote Clubactie. Juist nu hebben deze verenigingen uw steun hard nodig

Vanaf 19 september gaan 25 verenigingen uit Noardeast-Fryslân loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort.

Verantwoord loten verkopen
Ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen gaan vanaf dit weekend door heel Nederland op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daarom heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Met deze digitale mogelijkheden kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, social media en WhatsApp.

80% van de opbrengst gaat naar de club
Al vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het verenigingsleven. Van elk verkocht lot van € 3,- gaat 80%, dit is € 2,40 direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij.

Steun een vereniging en maak kans
Door mee te doen aan de Grote Clubactie worden de lokale verenigingen direct ondersteund. Ook maken de deelnemers van de loterij kans op een van de vele prijzen, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro. Daarnaast is de prijzenpot verhoogd van 32.000 naar 332.000 prijzen en daarmee is de winkans nu 1 op 10!

Dit jaar doen in de gemeente Noardeast-Fryslân de volgende clubs mee:

Dokkum VOETBALVERENIGING DOKKUM, SCOUTING DE GRANAET, Gymnastiekvereniging Turn- en Gymsport Dokkum, Basketballvereniging Arrows, Release
Reitsum Nij Quick Libben
Hallum S.V. Wykels Hallum, Gymnastiekver. Turnlust, Da Capo Leeuwarden
Kollum Triumphera, Christelijke Gymnastiekvereniging Wardy, Korfbalvereniging Invicta, Paardensportvereniging de Maartenruiters, Kollumer KTC
Burdaard Kings, FC Birdaard
Warfstermolen VV De Lauwers
Ferwert V.V. Wardy, Bildtse Zwemvereniging De Skelp
Ee V.V. OERT NET
Metslawier CMV De Bazuin
Blije Kaatsvereniging US Nocht
Ternaard Sportvereniging Ternaard
Oosternijkerk Ropta Boys
Marrum Korfbalvereniging De Tinnen Leppel

 

Dit jaar doen in de gemeente Dantumadiel de volgende clubs mee:

Damwoude De Roeken-DVC, SVDamwoude, SJO Broekster Wâlden
De Westereen Skeelervereniging IDS, Voetbalvereniging Zwaagwesteinde
Driezum Voetbalverenig. VIOD
Readtsjerk SPORTVERENIGING DWARRES
Feanwâlden Volleybalvereniging S.C. Veenwouden

Meedoen kan nog steeds
Verenigingen halen met deze actie al snel een bedrag tussen de €1.000,- en €15.000,- op. Wil jouw vereniging in (de omgeving van) de gemeente Noardeast-Fryslân dit jaar ook meedoen? Dat kan nog! Voor meer informatie, kijk op clubactie.nl of bel 013 – 455 28 25.

De Nationale Grote Clubactie
Marijke Soeter
Adviseur Communicatie en PR
m.soeter@clubactie.nl
013-455 28 25

Achtergrondinformatie:

Over de Grote Clubactie
De Nationale Stichting Grote Clubactie is dé grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen in Nederland. Vitale verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. De Nationale Stichting Grote Clubactie helpt verenigingen met het genereren van extra inkomsten en bouwt zo mee aan een actief en financieel gezond verenigingsleven in Nederland.

In 2019 namen 4.997 verenigingen deel aan de Grote Clubactie, werden er 2.824.762 loten verkocht en was de gemiddelde opbrengst per vereniging in dat jaar € 1.695,-. Totaal werd een opbrengst behaald van bijna € 8,5 miljoen voor het Nederlandse verenigingsleven.

Transparant, toegankelijk, doelgericht en functioneel.
Zo had de oprichter, Pierre Claessens, de geldinzamelingsactie voor verenigingen in 1972 bedoeld en zo werken we nog steeds. En daar zijn we trots op! Samen met samenwerkingspartners en verenigingen maken we jaarlijks een succes van de actie.

Directeur Frank Molkenboer: ‘Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel mensen zich inzetten voor hún vereniging. Nergens ter wereld is het verenigingsleven zo georganiseerd als hier in Nederland. En dat allemaal met vrijwilligers. Verenigingen hebben een belangrijke rol en een meerwaarde in onze maatschappij, maar ze zijn geen vanzelfsprekendheid. De kinderen die nu loten verkopen, zijn de commissieleden en verenigingsondersteuners van de toekomst. Wij maken hen ervan bewust dat je er sámen de schouders onder moet zetten om te behouden wat in al die jaren is opgebouwd.’

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?