Verkeerssituatie Damwâld en Nije Cross Blije in De Simmer

Maandag 06-08-2018
DE WESTEREEN - In de nieuwste editie van De Simmer was er aandacht voor de overspannen woningmarkt en het tekort aan huurwoningen, de verkeerssituatie in het centrum van Damwâld en het postuum ereburgerschap van Foekje Dillema. Wiebe de Boer deed live verslag van de Nije Cross Blije en Jaap Cuperus was op locatie bij SKS Skûtsjesilen in Grou. De column van de week werd voorgedragen door Johannes van Kammen, met als onderwerp ‘plastic’.

Jaap Postema sprak over de overspannen woningmarkt en het tekort aan huruwoningen en Romke Postma legde het één en ander uit betreft de verkeerssituatie in het centrum van Damwâld, waar nogal veel onduidelijkheid over is. Sjoerd Keizer vertelde waarom hij vindt dat Foekje Dillema het ereburgerschap van Kollumerland c.a. verdient.

In de Simmer fan Doe sprak Joop Schut (94) uit Feanwâlden. Hij maakte vroeger veel reizen, met een tent, vouwwagen of caravan. Zijn mooiste vakantie was naar Amerika, waar hij een rondreis heeft gemaakt. In de rubriek ‘Fakânsje ferhalen fanôf it waad’ was Celina Brouwer aan het woord. Celina is een geboren en getogen Amelander. Ze studeert kust- en zeemanagement en is bezig met haar eindscriptie.

Het Simmerblomke ging deze week naar Jellie Kuipers, dat in ontvangst werd genomen door haar man Bonne Kuipers. Sinds bij Jellie de ziekte kanker is geconstateerd en haar zoon Frans Kuipers is gaan samenwonen, heeft ze het moeilijk.

terug naar overzicht
Meer informatie op www.rtvnof.nl
© Foto's: RTV NOF


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie