VIDEO: Darter Jitse van der Wal uit Metslawier speelt geregeld tegen de profs · Foto('s): Mats Gies, RTV NOF
  Mats Gies, RTV NOF

VIDEO: Darter Jitse van der Wal uit Metslawier speelt geregeld tegen de profs

maandag 07 december 2020

METSLAWIER – Hij is nog maar 21 jaar, maar toch speelt darter Jitse van der Wal uit Metslawier geregeld tegen de profs. Het afgelopen jaar nam hij deel aan meerdere toernooien bij de PDC, de wereldwijde professionele dartbond. Het leidde tot enkele overwinningen bij de professionals, en een toernooizege een stapje daaronder: op de Challenge Tour.

Maandagochtend trainde Jitse van der Wal in de plaatselijke kroeg in zijn woonplaats, Café Veldzicht, dat speciaal voor de gelegenheid even de deuren opende. Al tien jaar komt Jitse daar in het café, om toernooien en competitie te spelen. Inmiddels verruilt Jitse de lokale kroeg geregeld voor toernooien in Engeland, waar het merendeel van de professionele wedstrijden wordt gehouden. Hoewel alle competities en wedstrijden in Nederland vanwege het coronavirus stilliggen, gaan de professionele wedstrijden onder voorwaarden wel door.

Begin dit jaar debuteerde de darter als gevolg van zijn zege op de Challenge Tour bij de professionals. Aan die professionele wedstrijden doen de beste 128 spelers van de wereld mee, waartoe Jitse zich inmiddels geregeld mag rekenen. “Heger as dat is der yn prinsipe net”, vertelt hij. “It binne de bêste 128 spilers fan de wrâld, en dêr stean ik dan tusken. Ast dan sa no en dan ek noch partijen winne kinst, dan jout dat wol oan dat ik de potinsje ha om in goeie spiler te wurden.”

“Jitse wol echt trochbrekke”

Volgens uitbater Jaap Meinsma van Café Veldzicht heeft Jitse het wel in zich om een goede darter te worden. “De oaren binne mear foar de hobby oan it goaien, mar Jitse wol echt trochbrekke. Ik hoopje dat it slagget, mar hy is yn elts gefal goed op wei.”

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?