VIDEO: De Speelkaravaan van Jantje Beton strijkt neer bij De Hege Seis

Woensdag 15-05-2019
DE WESTEREEN - Bijzonder bezoek voor De Hege Seis in De Westereen. Een team van sportcoaches en instructeurs bezocht deze week de speel- en beleeftuin aan de Egbert Baarsmastrjitte in het kader van het project ‘De Speelkaravaan komt er aan!’ van speelstimulator Jantje Beton. Het bezoek van de spelleiders wordt de komende tijd nog vier keer herhaald.

De Speelkaravaan komt eraan! biedt kinderen bijzondere speelactiviteiten aan. Daarmee wil Jantje Beton kinderen een onvergetelijke speelervaring bieden. Samen met andere kinderen maken ze plezier, ontwikkelen hun talenten en kunnen ze trots op zichzelf zijn.

Onder leiding van professionele sportdocenten beleven de kinderen op woensdagmiddag gedurende in totaal vijf weken een leuke middag, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Ook is er een belangrijke rol weggelegd voor de twintig vrijwilligers van De Hege Seis. Zij kunnen na afloop van dit traject met de opgedane vaardigheden zelf aan de slag gaan met deze activiteiten.

‘De Speelkaravaan komt eraan!’ wordt de komende drie jaar mede mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de Vrienden Loterij. In totaal zullen er in die drie jaar vijftig  projecten in speeltuinen uitgevoerd worden waarmee vijfduizend kinderen worden bereikt.

Onder het toeziend oog van Burgemeester Agricola, de Wethouders Wielstra, Kempenaar en Wiersma, RTV NOF, fotografen, buurtbewoners en andere belangstellenden heeft men met z’n allen genoten van een sportieve middag.

Dat zien spelen doet spelen werd maar weer eens benadrukt toen Burgemeester Agricola en de wethouders Wielstra, Wiersma en Kempenaar hun kunsten liet zien op de kabelbaan.

Het bestuur van Speeltuin de Hege Seis bedankt kinderen, Vrijwilligers, Coaches, geïnteresseerden voor hun inzet en belangstelling en ze zien iedereen graag terug volgende week woensdag 22 Mei weer in de Hege Seis.

 

 

 

© Video Paul Achterberg/RTVNOF.nlterug naar overzicht
Fantastische middag met Jantje Beton in Beleeftuin de Hege Seis.Fantastische middag met Jantje Beton in Beleeftuin de Hege Seis.Kijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Albert Wijbenga


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-17:00 | De Simmer
17:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie