PWFoto.nl

zaterdag 22 april 2017

Harkemase Boys heeft zaterdag een harde nederlaag geleden. Op bezoek bij VVOG werd het 4-1. Na een beroerde eerste helft stond het al 2-0 voor de thuisploeg dankzij twee goals van Jeremy de Graaf. In het tweede bedrijf ging het iets beter, maar de wedstrijd was toen al gespeeld, na nog twee snelle doelpunten van VVOG. Oebele Schokker maakte de stand vanaf de stip iets draaglijker.

Hoewel Harkemase Boys al vroeg in de wedstrijd een flinke kans kreeg (Heine Uuldriks schoot naast), liep het eigenlijk de hele eerste helft achter de feiten aan. De Friezen verstuurden ontelbaar foute passes en daar profiteerde VVOG graag van. Het duurde nog een kleine twintig minuten voordat de score werd geopend. Toen was het Jeremy de Graaf die met links een voorzet van Jeffrey Arends afrondde. Na kansen voor Wilko Braam (schot gekraakt) en Pernelly Biya (via Jansema en de paal naast), was het tien minuten voor tijd weer raak voor De Graaf. Middenvelder Jaime Bruinier verstuurde vanaf eigen helft een lange bal en de spits van VVOG schoot in een keer en uit de draai prachtig raak: 2-0. Nog voor rust had De Graaf het duel moeten beslissen. Na een goede pass van Roelof de Groot stond De Graaf vrij voor Jansema. Hij omspeelde de doelman, maar schoot vervolgens naast.

Niet dat het veel uitmaakte, want binnen tien minuten in de tweede helft was de wedstrijd alsnog gespeeld. Jansema keerde een schot van Biya, maar de rebound was voor Wesley de Klein. Het arbitrale trio had niet gezien dat De Klein daarbij buitenspel stond, dus hij kon eenvoudig de 3-0 binnenschieten. De protesten van Harkemase Boys waren terecht, maar de ploeg had de ruime achterstand vooral aan zichzelf te wijten. De achterstand werd nog groter, want nog geen tien minuten later voltooide De Graaf zijn hattrick. Er liep weer een aanval dood bij Harkemase Boys, waarna VVOG snel counterde. Tim Muller verstuurde Biya op rechts. De vleugelspeler ging langs Jordy van Wijk en was daarna niet zelfzuchtig: hij gaf voor op De Graaf, die alleen nog maar af hoefde te ronden voor de 4-0. Dankzij zijn drie doelpunten is De Graaf nu topscorer van de Derde Divisie.

Harkemase Boys voetbalde het laatste halfuur van de wedstrijd iets beter. Het leverde nog een treffer op zelfs. Muller maakte wat ongelukkig hands in z’n eigen strafschopgebied, waardoor Oebele Schokker aan mocht leggen vanaf elf meter. Voor de tweede week op rij was de aanvoerder trefzeker van die afstand. In het vervolg van de wedstrijd was het balbezit voor Harkemase Boys, maar de grootste kansen opnieuw voor de thuisploeg. Braam en Bruinier misten, waardoor het bij 4-1 bleef. Een terechte nederlaag voor Harkemase Boys op een van de eerste echte off-days na de winterstop. Volgende week speelt Harkemase Boys na twee uitwedstrijden weer op De Bosk. Scheveningen, de nummer vijf van de Derde Divisie, is de tegenstander. Het duel begint om 14:30 uur.

Scoreverloop: 20. Jeremy de Graaf 1-0, 36. Jeremy de Graaf 2-0, 55. Wesley de Klein 3-0, 63. Jeremy de Graaf 4-0, 66. Oebele Schokker 4-1 (strafschop)

Opstelling VVOG: Frans Koornberg, Rob van der Sluis (52/Richard Gooijer), Jan Jurriën Hop, Tim Muller, Roelof de Groot, Jaime Bruinier, Wilko Braam, Wesley de Klein (77/Jeffrey Snijders), Jeffrey Arends, Jeremy de Graaf, Pernelly Biya (80/Oussama Labari)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Erich Jongeling, Jens Jurn Streutker, Henny Bouius, Klaas Schotanus, Oebele Schokker, Simon IJzerman (46/Jordy van Wijk), Matthijs Hardijk, Heine Uuldriks, Jorco van Hezel (80/Johnny de Vries)

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00