PWFoto.nl

maandag 28 augustus 2017

Het is Harkemase Boys in het tweede seizoen van de Derde Divisie wederom gelukt om met een overwinning te beginnen: in Almere werd het 2-4 voor de Harkiten. In de eerste helft drukte Jong Almere City het overwicht van de thuisploeg uit met twee doelpunten. Na de thee kwam er een beter Harkemase Boys uit de kleedkamer. Dit resulteerde erin dat de Friezen de 2-0-stand binnen twintig minuten ombogen tot een voorsprong van 2-3. Hierna ging Jong Almere City naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar scoren lukte de Almeerders niet meer. Toen Jan Hooiveld de 2-4 vlak voor tijd binnentikte was de wedstrijd gespeeld en namen de Boys de eerste drie punten van het seizoen mee terug naar Harkema.

Jong Almere City, dit seizoen geleid door Ivar van Dinteren, trad aan met zes spelers uit de A-selectie. Het was ook de thuisploeg die voor rust heer en meester was. Door het vroege drukzetten van Jong Almere kon Harkemase Boys de bal moeilijk in de ploeg houden. Zo hadden de jonge profs veel balbezit en met name op de helft van Harkemase Boys. Het duurde alleen wel even voordat dat tot echte kansen leidde. Aanvankelijk kwam Jong Almere niet veel verder dan een paar afstandsschoten, waar Erick Jansema geen moeite mee had.

Uit een counter was Harkemase Boys plotseling de eerste ploeg die echt dicht bij een treffer was. Een bal van Berwout Beimers, bedoeld als voorzet, eindigde tegen de tweede paal. Jong Almere kwam met de schrik vrij en schakelde snel om. Toen James Efmorfidis, in de jeugd gespeeld voor onder meer Ajax, Real Madrid en FC Barcelona, op de helft van Harkemase Boys de bal kreeg, werd hem geen strobreed in de weg gelegd. Van grote afstand haalde hij uit en de dwarrelbal van de Griek viel achter Jansema in het doel.

Het bleef vooral tegenhouden voor Harkemase Boys in het restant van de eerste helft. Bijna was dat succesvol, maar in de slotminuut vergrootte Khalid Tadmine de voorsprong voor de Almeerders. Tadmine speelde vanaf het middenveld Efmorfidis aan en liep vervolgens door. Hij ontsnapte aan de aandacht van de Friese verdedigers en met een mooie steekbal vond Efmorfidis Tadmine in het strafschopgebied. Tadmine rondde koeltjes af en bezorgde Jong Almere een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong.

Maar Harkemase Boys kwam als herboren uit de kleedkamer. Met een omzetting: Berwout Beimers schoof van het middenveld naar de aanval en Henny Bouius de omgekeerde weg. De vroege aansluitingstreffer van Beimers zorgde voor hernieuwd vertrouwen binnen de Friese ploeg. Beimers, overgekomen van tweedeklasser Hardegarijp, was alert bij nonchalance in de Almeerse opbouw en sprintte met bal naar het doel van Mike Grim. De ingevallen Nicky van Hilten schoot aanvankelijk zijn doelman te hulp, maar poging twee van Beimers was alsnog raak: 2-1.

Tien minuten later lag de bal opnieuw achter Grim. Jan Hooiveld en Yannick Kaluzi deden goed werk in de voorbereiding op die treffer. Kaluzi vond uiteindelijk Johnny de Vries op rechts. Die zag twee medespelers vrijstaan voor de goal. Daar kwam de bal niet, omdat verdediger Radinio Balker de bal al in eigen doel werkte.

Kort na de gelijkmaker profiteerde Jong Almere City bijna van een opbouwfout bij de Friezen. Tadmine plukte de bal op en zette vanaf rechts voor op Silvester van der Water. De linksbuiten, die sowieso geen gelukkige wedstrijd speelde, schoot de bal hoog over en uitte z’n frustratie op de LED-borden. Harkemase Boys bleef rustig en via een corner kwam de ploeg van Henk Herder zelfs op voorsprong. Johnny de Vries vond het hoofd van Jan Hooiveld. Hij raakte de paal, maar de rebound was voor de oplettende Bouius.

Pas toen de Almeerders achter stonden, begon de ploeg weer meer te voetballen als in de eerste helft. Het leverde zelfs enkele grote kansen op, maar een onscherp vizier, verkeerde keuzes en heldhaftig verdedigen van Harkemase Boys voorkwamen een gelijkmaker van de thuisploeg. In de slotfase besliste Jan Hooiveld het duel. Na een verre ingooi van Bouius en een kopbal van Dennis van Duinen stond Hooiveld in scoringspositie. Hij zag dat Kaluzi er nog beter voorstond, dus legde breed. Kaluzi’s poging werd gekeerd door Grim, maar Hooiveld was nog in de buurt voor de rebound: 2-4. Na zijn treffer zocht hij Anton Jongsma op. De oud-sterspeler van Harkemase Boys was ploeggenoot van Hooiveld bij WKE en was komen kijken in Almere.

Harkemase Boys kan terugkijken op een spectaculaire en geslaagde eerste speelronde. Het leek bij rust een kansloze missie, maar de ploeg van Henk Herder toonde een flinke portie mentale veerkracht. Net als vorig seizoen na een speelronde bezet Harkemase Boys samen met VVOG de twee bovenste plaatsen. Volgende week treffen de teams elkaar op De Bosk.

Scoreverloop: 28. James Efmorfidis 1-0, 44. Khaled Tadmine 2-0, 47. Berwout Beimers 2-1, 57. Radinio Balker (e.d.) 2-2, 63. Henny Bouius 2-3, 89. Jan Hooiveld 2-4.

Opstelling Jong Almere City: Mike Grim, Kees van Buuren (46/Nicky van Hilten), Radinio Balker, Sam Krant, Delvechio Blackson, Adriaan Kruisheer, James Elmorfidis, Charles Hunter Telfer, Khalid Tadmine (83/Samet Bulut), Anass Ahannach (76/Kenneth Aninkora), Silvester van der Water.

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Jens Jurn Streutker, Bart de Groot, Jim de Leeuw (69/Karel IJzerman), Johnny de Vries, Dennis van Duinen, Berwout Beimers (83/Kevin Mennega), Jan Hooiveld, Yannick Kaluzi, Henny Bouius.

© Verslag: Sybrand Grasdijk

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00