VIDEO: De Molkerij, Buitengewoon Mooi en De Pannekoektrein genomineerd voor ‘Starter van het jaar’

Woensdag 13-12-2017
NOORDOOST- FRYSLÂN - De nominaties voor de RTV NOF Sport- en Ondernemersverkiezing 2017 zijn bekend! Vrijdagavond 19 januari 2018 worden de prijzen uitgereikt tijdens een live televisie-uitzending vanuit zalencentrum Old Dutch in De Westereen.

Voordat het zover is mag iedereen stemmen. Als ‘Starter van het Jaar’ zijn genomineerd: De Molkerij, Buitengewoon Mooi en De Pannekoektrein. Bekijk de presentatievideo en bepaal daarna je stem via deze link. Naast het publiek bepaalt een jury wie er dit jaar er vandoor gaat met de titel: Starter van het Jaar. Deze categorie word gesponsord door Van Wieren & Vellinga.

De Molkerij

Sinds 2016 verbinden Hessel Jan en Baukje Sinnige van De Molkerij in Damwâld geselecteerde boeren, telers, verwerkers en aanbieders op basis van geproduceerde producten. Door elkaars passie, kennis en ambities te bundelen tot een transparante vraaggestuurde miniketen creëert het bedrijf waardevolle eindproducten die binnen de miniketen geheel verantwoord zijn geproduceerd, verwerkt en direct aan de eindgebruiker worden aangeboden.

Buitengewoon Mooi

Tineke Kuipers- van Zwieten opende in maart 2016 haar eigen Lifestyle winkel: Buitengewoon Mooi in Kollum. Het bedrijf haalt streekproducten uit eigen regio.  In de winkel worden kledingmerken verkocht die duurzaamheid waarborgen. Chocolade wordt handgemaakt van fairtrade ingrediënten. Particulieren worden geholpen met woninginrichting en kleur- en interieuradvies. Voor mensen met een handicap worden koopavonden op afspraak gemaakt. In de bedrijvenwereld wordt gedaan aan kantoorbeplanting en kleur plannen gemaakt voor scholen.

De Pannekoektrein

Het station van Marrum-Westernijkerk ligt aan de voormalige spoorlijn Leeuwarden-Dokkum, ook wel bekend als het “Dokkumer Lokaaltje”. Na een verbouwperiode van drie jaar opende de M.IJ.S.M. op 16 oktober 2015 het gerestaureerde stationsgebouw. Eigenaar Klaas Smit verzamelde allerlei objecten en kocht een trein. In het gebouw zit een klein museum, een keuken en een kaartjesloket. In de trein kunnen de bezoekers pannenkoeken eten. ‘De Pannekoektrein’ is de enige ter wereld.

Vorig jaar ging Gasterij Manjefiek uit Kollum er met de prijs vandoor. Wie wint deze editie? Stemmen kan door hier te klikken.terug naar overzicht
De Molkerij uit Damwâld genomineerd als Starter van het JaarBuitengewoon Mooi uit Kollum genomineerd als Starter van het JaarDe Pannekoektrein uit Marrum genomineerd als Starter van het Jaar
© Foto's: RTV NOF


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-17:00 | De Simmer (Herh.)
17:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | Rock on Air
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie