VIDEO: Nederland begint rood te kleuren door vlag · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

VIDEO: Nederland begint rood te kleuren door vlag

vrijdag 03 april 2020

De Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) heeft een speciale vlag op de markt gebracht om alle harde werkers uit cruciale beroepsgroepen in Nederland een hart onder de riem te steken. De vlag is een doorslaand succes: in zeer korte tijd zijn er al duizenden vlaggen verkocht, resulterend in een gift van € 25.000 aan het Rode Kruis. Op een virtuele én veilige manier is de cheque uitgereikt aan het goede doel.

Er zijn in een aantal dagen meer dan 10.000 vlaggen verkocht aan bedrijven en particulieren. De universele vlag overstijgt het succes van het WK Voetbal in 2010, waarbij voor de finale een speciale vlag werd uitgebracht. “Wij zijn bijzonder trots dat straten rood beginnen te kleuren en dat er op deze manier waardering wordt gegeven aan de mensen die onze samenleving draaiende houden in tijden van de coronacrisis,” vertelt Robert-Jan Hageman, algemeen directeur van DVC. “Dat we nu al zo’n mooi bedrag aan het Rode Kruis kunnen geven is geweldig.”

DVC heeft vele foto’s ontvangen van o.a. zorginstellingen die de vlag vol trots in de mast hebben gehesen. Ook Frank Asser, Corporate Partnerships manager van het Rode Kruis, is blij met de actie en spreekt zijn waardering uit: “De vlag toont duidelijk aan dat er behoefte is aan een uiting van waardering voor alle mensen die actief bezig zijn om dit virus te bestrijden. Daarnaast geeft het een gevoel van trots en saamhorigheid.”

Na deze gift van €25.000 stopt DVC niet: de verkoop van vlaggen gaat door! Hageman: “We hechten er aan om te benadrukken dat DVC de vlag produceert tegen kostprijs en zonder winstoogmerk.” Ook de opbrengst van deze vlaggen wordt op een later moment aan het Rode Kruis overhandigd. “We hopen dan nogmaals een mooi bedrag te overhandigen aan het Rode Kruis!”

Bekijk hier de overhandiging van de cheque:

Op de film zichtbaar: Frank Asser en Peter-Eric Verstegen (Rode Kruis) en Robert-Jan Hageman en Eric de Jong (DVC).

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact