VIDEO: Een reis door de tijd met pake en beppe in De Sûkerei

Dinsdag 21-02-2017
DAMWALD - Museum De Sûkerei in Damwald organiseert tijdens de voorjaarsvakantie vier dagen lang onder het thema ‘Ga mee op reis door de tijd’ tal van activiteiten voor de jeugd.

Pake en Beppe zijn dan onontbeerlijk om de nodige informatie over hun eigen jeugd aan de kleinkinderen door te geven. Een daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. De eerste dag zijn er naar schating een kleine honderdvijftig bezoekers en bezoekertjes geweest. Het museum hoopt gedurende de ‘pake en beppe dagen’ op vierhonderd belangstellenden.

Er is een fotopuzzel speurtocht door het cichoreimuseum, de wâldhuskes en de poldermolen. Met foto`s van nu, waarbij je moet uitzoeken hoe het vroeger was. De uitkomst is een zin en er zijn leuke prijsjes mee te winnen. Ook kun je spelen met oudhollandse spelletjes of kleurplaten kleuren.

In de voorjaarsvakantie is De Sûkerei  elke dag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.
In het kader van de actie ‘Help pake en beppe de vakantie door’ mogen kinderen (t/m 12 jaar) gratis naar binnen op vertoon van een betalende volwassene, b.v. een pake, beppe, heit, mem enz.

© Video: RTVNOF.nl/Paul Achterberg

 terug naar overzicht
Een reis door de tijd met pake en beppe in De SûkereiMeer foto's & Info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Koos Scherjon


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie