VIDEO: Speciaal bier proeven in de Grote Kerk

Zondag 10-09-2017
DOKKUM - In de Grote Kerk in Dokkum vond zaterdag 9 september tussen 15:00 en 19:00 voor het eerst een Speciaalbierproeverij plaats tijdens de Admiraliteitsdagen. Zes brouwerijen uit het Noorden lieten hun speciale bier proeven aan liefhebbers. Extra leuk was dat het bier geproefd kon worden uit een speciaal glas waarop ‘Dockumer biergilde’ stond gedrukt.

Brouwerij Bonifatius 754 was uiteraard aanwezig op de proeverij met het Dokkumer Bonifatiusbier. Dit bier – een initiatief van Berend Wouda, Frank van Dijk en Remco van Dijk – is speciaalbier met een rijke historie. Ooit werd het Bonifatiusbier Maerte Saison in Dokkum gebrouwen en was het eeuwen geleden één van de populairste bieren van Fryslân. Leuk feitje is dat het Bonifatiusbier vroeger werd gebrouwen in de Bonifatiusabdij op de Markt, vlakbij de plek waar deze eerste Speciaalbierproeverij werd gehouden.

Ook de Grutte Pier Brouwerij uit Leeuwarden was erbij. Dit bier – vernoemd naar onze Friese volksheld – is met grote passie gemaakt. Verder liet het Brouwdok uit Harlingen graag verschillende soorten speciaalbier aan de bezoekers proeven. Ook bekend in de regio en aanwezig waren het ‘bjusterbaarlik lekkere bier uit Burgum’, Kâld Kletske van Brouwerij De Hoge Stins en ‘It lulke wiif’. Het publiek genoot met volle teugen van alle gerstenat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 terug naar overzicht
Speciaal bier proeven in de kerk bij AdmiraliteitsdagenSpeciaal bier proeven in de kerk bij AdmiraliteitsdagenMeer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Klaske Ferwerda


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie