VIDEO: Stemoproep namens Elsa Rijpstra, Leonie Bentveld en Jesse Swart voor ‘Sporttalent van het jaar’

Dinsdag 12-12-2017
NOORDOOST FRYSLÂN - De nominaties voor de RTV NOF Sport- en Ondernemersverkiezing 2017 zijn bekend! Vrijdagavond 19 januari worden de prijzen uitgereikt tijdens een live televisie-uitzending vanuit zalencentrum Old Dutch in De Westereen. Voordat het zover is mag iedereen stemmen. Als ‘Sporttalent van het Jaar’ zijn genomineerd: Elsa Rijpstra, Leonie Bentveld en Jesse Swart. Bekijk de presentatievideo en bepaal daarna je stem via deze link. Naast het publiek bepaalt een jury wie er dit jaar vandoor gaat met de titel: Sporttalent van het Jaar. Deze categorie word gesponsord door Probo.

Elsa Rijpstra

Elsa Rijpstra uit Oenkerk presteerde uitstekend in het jaar 2017. Het talent won diverse survivalwedstrijden en werd Nederlands kampioen. Vervolgens werd ze eerste tijdens het EK Obstacle Running in Biddinghuizen en kwalificeerde ze zich voor het WK. In Canada schreef het 16-jarige talent het Wereldkampioenschap Obstacle Running op haar naam.

Leonie Bentveld

In 2017 was de 13-jarige Leonie Bentveld uit Burgum in topvorm. Ze behaalde een tweetal belangrijke prestaties. In Appelscha werd ze Nederlands kampioen veldrijden bij de jeugd in categorie 5 en in Amersfoort behaalde ze een tweede plaats bij het Nederlands kampioenschap jeugdwielrennen op de weg.

Jesse Swart

Jesse Swart (16) uitkomend voor Karatevereniging Iryoku behaalde in 2017 diverse successen. Opnieuw pakte hij de Friese titel op het onderdeel kumite (gevecht op de mat). Swart won overtuigend het Open NK door de finale binnen één minuut te beslissen. Hij schreef in het Belgische Beerse wederom de Beker der Kempen op zijn naam. Op het EK voor jongeren tot 22 jaar maakte hij deel uit van de achtkoppige Nederlandse selectie en behaalde de kwartfinale. 

Vorig jaar ging Marijke Groenewoud (wielrennen en schaatsen)uit Hallum er met de prijs vandoor. Wie wint deze editie? Stemmen kan door hier te klikken.terug naar overzicht
Elsa Rijpstra (16) uit OenkerkLeonie Bentveld (13) uit BurgumJesse Swart (links) (16) uit Hallum
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie