VIDEO: Stemoproep namens Harmina Holwerda, Jan Roelof Wijbenga, Louise Krol en Marijke Groenewoud voor ‘Sporter van het jaar’

Donderdag 14-12-2017
NOORDOOST FRYSLÂN - De nominaties voor de RTV NOF Sport- en Ondernemersverkiezing 2017 zijn bekend! Vrijdagavond 19 januari worden de prijzen uitgereikt tijdens een live televisie-uitzending vanuit zalencentrum Old Dutch in De Westereen. Voordat het zover is mag iedereen stemmen. Als ‘Sporter van het Jaar’ zijn genomineerd: Harmina Holwerda, Jan Roelof Wijbenga, Louise Krol en Marijke Groenewoud. Bekijk de presentatievideo en bepaal daarna je stem via deze link. Naast het publiek bepaalt een jury wie er dit jaar vandoor gaat met de titel: Sporter van het Jaar. Deze categorie word gesponsord door BoGroNed.

Harmina Holwerda

De 33-jarige Harmina Holwerda uit Kollum zette in het jaar 2017 geweldige prestaties neer. Met haar paard Mario fan Bokkum werd zij Fries kampioen M2 dressuur, Nederlands kampioen M2 dressuur en Europees kampioen voor jonge dressuurpaarden. Met het 4-jarige paard Ruscherd fan Bokkum won ze de Pavo Fryso bokaal dressuur. In mei 2017 opende ze haar eigen stal.

Jan Roelof Wijbenga

Jan Roelof Wijbenga beleefde in 2017 een succesvol seizoen. Hij werd verkozen tot beste Stockcar coureur van Nederland (National Points Champion 2017) vanwege zijn prestaties. Hierdoor mag hij komend seizoen rijden met het Zilveren Dak. Daarnaast won hij de Kings Battle, Masters of Shale, het clubkampioen bij ACON en hij plaatste zich als eerste gravel F1 rijder voor de WK finale in Ipswich.

Louise Krol

In augustus 2017 won Louise Krol op het kaatsveld van Weidum de 41e Frouljus PC. Samen met Imke van der Leest en Sjanet Wijnia won ze de finale op 5-2 en 6-4. Het was de eerste seizoenszege van dit trio. Eerder waren ze wel dichtbij de winst, maar lukte het net niet. Door de winst op de PC werd het een meer dan geslaagd seizoen.

Marijke Groenewoud

Marijke Groenewoud (18) uit Hallum trok haar succes in 2016 ruimschoots door in 2017. Ze werd twee keer Europees kampioen skeeleren en pakte één keer zilver op het EK. Maar liefst zes keer werd ze Nederlands kampioen en won twee keer zilver op het NK. Op de schaats werd ze tweemaal Nederlands kampioen.

 

Vorig jaar ging Anouska Koster (wielrennen) uit De Westereen er met de prijs vandoor. Wie wint deze editie? Stemmen kan door hier te klikken.terug naar overzicht
Harmina Holwerda (dressuur) uit KollumJan Roelof Wijbenga (stockkar) uit KootstertilleLouise Krol (kaatsen) uit EeMarijke Groenewoud (skeeleren en schaatsen) uit Hallum
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie