VIDEO: Streekomroep RTV NOF van start met landelijke pilot · Foto('s): Esther Leystra
  Esther Leystra

VIDEO: Streekomroep RTV NOF van start met landelijke pilot

maandag 02 maart 2020

Streekomroep RTV NOF (Noardeast-Fryslân en Dantumadiel) is maandag van start gegaan met een proef om te onderzoeken hoe lokale omroepen zouden kunnen professionaliseren. Eind 2019 werd bekend dat het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek de omroep samen met nog twintig anderen hiervoor heeft uitgekozen.  ‘Vanuit ons eigen vrijwilligersbestand hebben we mensen aan kunnen nemen die overdag  bezig gaan met de nieuwsvoorziening en samen met de vrijwilligers dit nog meer vorm kunnen geven’, zegt voorzitter Marco Keizer.

Belangrijke voorwaarde voor toekenning was dat de licentie-gemeenten zorgen voor een zogenoemde basisbekostiging, beide colleges spraken die steun in het verleden uit. RTV NOF is financieel gezond en kan het extra geld inzetten voor journalistieke projecten en voor het aantrekken van begeleiding van de ruim honderd vrijwilligers die nu al actief zijn. De proef duurt een jaar en begint in maart. Naast RTV NOF is LEO Middelsé (Leeuwarden) de enige Friese omroep die ook subsidie krijgt voor de pilot.

‘De bezoekers van onze website en kijkers van het tv-kanaal kunnen als het project gaat lopen meer video-bijdragen verwachten en ook gaan we bezig met een netwerk van correspondenten in alle dorpen in ons uitzendgebied’, aldus de programmaleiding van RTV NOF. Daarnaast moet de pilot zorgen voor meer aansturing en begeleiding van de trouwe vrijwilligers van de omroep voor Noardeast-Fryslân en Dantumadiel.

 

 

 

 

 

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?