VIDEO: Succesvolle Week van de Alfabetisering bij Bibliotheken Noord Fryslân

Maandag 16-09-2019
NOORDOOST FRIESLAND - Op 11 september werd in Bibliotheek De Westereen een verhalenavond georganiseerd met als titel ‘Succesverhalen.’ ‘Een inspirerende avond’ volgens consulent basisvaardigheden, Sylvia Laarman.

Tijdens deze avond vertelden een aantal deelnemers van het Digi-Taalhuis over hun ervaringen hoe het is om laaggeletterd te zijn in deze maatschappij en wat ze hebben gedaan om de eerste stap te zetten naar het Digi-Taalhuis. Naast deelnemers vertelde werkgever NEF over hoe zij als organisatie de noodzaak inzien om hun werknemers te stimuleren aan de slag te gaan om beter te leren lezen en schrijven. Na afloop van de verhalenavond, ontving wethouder Gerben Wiersma, uit handen van Paulien Schreuder, directeur-bestuurder BNF, een exemplaar van de poëziebundel Dichterbij, Tichterby.

Presentatie Poëziebundel Digi-Taalhuis Dokkum
Op 12 september tijdens het Digi-Taalhuis in Bibliotheek Dokkum, vertelde Marrit Jellema, initiatiefnemer poëziebundel Dichterbij, Tichterby, dat poëzie je laat nadenken over taal. Drie deelnemers van het Digi-Taalhuis droegen hun gedicht voor aan het aanwezige publiek. De poëziebundel werd vervolgens aan Burgemeester Hayo Apotheker overhandigd.

Poëziebundel Dichterbij, Tichterby
De deelnemers van het Digi-Taalhuis Harlingen en Dokkum hebben de afgelopen periode gewerkt aan een poëziebundel, met de titel Dichterbij, Tichterby. Bibliotheek Noord Fryslân heeft in acht vestigingen op de vaste wal een Digi-Taalhuis waar inwoners van Noord Fryslân terecht kunnen om hun basisvaardigheden zoals lezen, schrijven en werken met de computer kunnen verbeteren. De bundel is een verzameling van gedichten in verschillende talen. De cursisten met een buitenlandse achtergrond hebben het origineel in de moedertaal geschreven, zoals het Arabisch en Thais, met daarnaast de Nederlandse vertaling. De gedichten zijn gebaseerd op de levenservaringen van de deelnemers.

Ondertekening Taalakkoord in Bibliotheek Surhuisterveen
Op woensdag 18 september om 14.00 uur zal het Taalakkoord worden getekend door wethouder Jouke Spoelstra van gemeente Achtkarspelen in de Bibliotheek van Surhuisterveen. Door het tekenen van het taalakkoord spreekt de gemeente Achtkarspelen haar betrokkenheid en commitment uit bij het bestrijden van de laaggeletterdheid. Daarnaast is ook de presentatie van de nieuwe website van het Digi-Taalhuis Plus, de poëziebundel wordt uitgereikt en kunt u een kijkje nemen in de heringericht Bibliotheek van Surhuisterveen.terug naar overzicht
Succesvolle Week van de AlfabetiseringSuccesvolle Week van de Alfabetisering
© Foto's: Eigen foto's

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie