VIDEO: VIOD vrouwen verliezen teleurstellende topper

Zondag 25-10-2015
RIDDERKERK - Als er een prijs bestond voor ‘man of the match’ zou die na afloop van de ‘kraker’ tussen RVVH en VIOD zeker uitgereikt zijn aan scheidsrechter S. van Krimpen. De Barendrechter acteerde foutloos, in tegenstelling tot de beide topteams, die er weinig van bakten. VIOD kreeg in de gehele wedstrijd één grote kans en RVVH twee. De Ridderkerkers benutte een kwartier voor het einde hun tweede mogelijkheid. Manuela Grootenboer kopte uit een voorzet van Nikki de Roest raak en bezorgde haar team daarmee de koppositie in de zaterdag hoofdklasse.

Nancy Loth had meer verwacht van haar terugkeer op het oude nest. Was zij vorige week nog de uitblinkster aan VIOD-zijde, nu kon zij totaal niet haar stempel drukken op de wedstrijd. Zij grossierde evenals vele andere speelsters in foutieve passes. Het middenveld van VIOD zakte deze wedstrijd duidelijk zichtbaar door haar hoeve. De sterkste linie bij VIOD was wederom de achterhoede. Aafke de Hoek is in bloedvorm en kreeg na het uitvallen van Mariël Miedema (zware enkelblessure) assistentie van Elissa Halbesma, waar hetzelfde voor geldt. Gesteund door de backs Aukje de Vries en Mariska Bosma werden er weinig cadeautjes weggegeven.

Nadat Mariël Miedema naar het Maasstad ziekenhuis was afgevoerd, waar zij een Feyenoord drukverband om onbegrijpelijke redenen weigerde, kwam Rafaela Dijkstra in het elftal. Elissa Halbesma en Martine Koopmans zakten een linie, waardoor de Damwâldster in de spits mocht komen opdraven. Daarvoor had Manuela Grooteboer de score voor RVVH kunnen openen. Maar Joukje van der Meer behoedde VIOD voor een vroegtijdige achterstand. Datzelfde deed haar collega aan de andere kant van het veld, Destiny Snoek, toen Grytsje Jongsma in haar eentje op de RVVH goalie afstevende.

In de tweede helft posteerde Atty Eelkema Rafaela Dijkstra op de linksbackpositie. Hier kwam ze beter tot haar recht dan in de spits. Mariska Bosma schoof door naar de linksmidden en Lisette Luimstra ging Grytsje Jongsma assisteren in de spits. Toch pakten deze omzettingen niet goed uit. Lisette Luimstra die in de eerste helft op het middenveld een prima indruk achterliet, bleef in de tweemansvoorhoede onzichtbaar. Mariska Bosma liet met name in de omschakeling steekjes vallen. Daarnaast stokte de aanvoer naar de beide voorhoedespeelsters.

Ook RVVH kon nauwelijks een vuist maken. De wedstrijd leek in een bloedeloze 0-0 te eindigen. Tot het moment dat Nikki de Roest frank en vrij vanaf rechts de bal in het doelgebied kon brengen, waar Manuela Grootenboer met een kopbal het duel besliste. Voor meer foto’s zie www.vioddames.nl.

(C) Verslag: Jouke Dantuma

 

 

 

 

 

 

 

 terug naar overzicht
VIOD vrouwen verliezen teleurstellende topperVIOD vrouwen verliezen teleurstellende topperKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Duco Halbesma


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie