Vier slimme verhuistips

Zondag 01-03-2020
DOKKUM - Ga je binnenkort verhuizen? Dan komt er een spannende nieuwe periode aan. Mensen gaan verschillend met een verhuizing om. Voor de ene persoon is het een ingrijpende gebeurtenis met stress en voor de ander stelt het niet zo veel voor en verloopt de verhuizing rustig. Gelukkig is met een goede voorbereiding, je verhuizing in goede banen te leiden. Ben je benieuwd hoe? Lees dan dit artikel met verhuistips.

Neem de tijd

Dit is een van de belangrijkste tips voor een verhuizing. Bepaal hoe je de verhuizing aan wilt pakken, op welke dag je wilt verhuizen en wie er komen helpen. Vergelijk opties met elkaar en vraag advies aan van specialisten op het gebied van verhuizingen. Zorg ervoor dat je lijstjes maakt, bijvoorbeeld wat er nog gedaan moet worden en welke dozen waarheen moeten in je nieuwe woning. Zo voorkom je dat je dingen vergeet en voor verrassingen komt te staan.

Inventariseer wat je mee wilt nemen

Een belangrijke eerste stap is het inventariseren van wat je wilt meenemen. Heb je nog veel oude kleding die je nooit meer draagt? Sorteer dit dan en breng het weg naar een tweedehands kleding punt. Heb je oude meubels of elektronische apparaten die je niet mee wilt nemen naar de nieuwe woning? Breng dit dan eerst naar de milieustraat en voorkom dat ze stof gaan vangen in je nieuwe woning. Inventariseer zo je volledige inboedel en neem alleen datgene mee wat je daadwerkelijk wilt behouden en blijft gebruiken.

Schakel specialisten in

Het is mogelijk om zelf een busje te huren of een aanhanger wanneer je gaat verhuizen. Voor een stressloze verhuizing is het wel aan te raden om verhuizers in te huren. Verhuizers hebben natuurlijk veel ervaring, maar ook specifieke apparatuur waardoor een verhuizing veel sneller gaat. Daarnaast zijn de verhuizers ook nog eens verzekerd, waardoor wanneer er iets kapot gaat dit gewoon verzekerd is. Als je de verhuizing zelf doet, is het mogelijk dat beschadigingen niet verzekerd worden. Speel het daarom op safe en maak het jezelf makkelijk door het uit handen te geven.

Neem geopende vloeistoffen apart mee

Heb je geopende flessen, zoals wasmiddel, bleek of andere reinigingsmiddel? Gebruik hier dan een apart krat of plastic bak voor. Je wilt natuurlijk niet dat dit gaat lekken en op je mooie tafel of nieuwe gordijnen terechtkomt. Probeer daarom de tijd voordat je gaat verhuizen deze vloeistoffen zoveel mogelijk op te maken, dat scheelt ook weer in de hoeveelheid om te verhuizen naar je nieuwe woning.

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie