Vijf dingen om aan te denken voor je nieuwe woning · Foto('s): 

Vijf dingen om aan te denken voor je nieuwe woning

zaterdag 26 oktober 2019

Ga je voor het eerst op jezelf wonen, of heb je een nieuw huis gekocht? Dan wil je dat de verhuizing zo soepel mogelijk loopt. Wanneer je alle belangrijke zaken op orde hebt, voel jij je meteen thuis. Let op deze vijf dingen waardoor jouw nieuwe huis binnen de kortste keren echt als thuis voelt.

1. Veiligheid

Wil je je op je gemak voelen, dan moet je aan je veiligheid denken. Houd inbrekers buiten de deur door meteen in kwalitatieve sloten te investeren. Let hierbij op het SKG*** keurmerk, want deze sloten geven de meeste bescherming. Het is daarnaast ook de moeite waard om een alarmsysteem in huis te plaatsen. Zo beschik je over inbraakbeveiliging, die bovendien vaak ook nog eens een brand detecteert.

2. Gas, water en licht

Nog voordat je verhuist is het goed om contracten af te sluiten voor gas, water en licht. Zo heb je vanaf de eerste dag toegang tot elektriciteit, schoon water en je verwarming. Maak gebruik van vergelijkingssites om de goedkoopste prijzen te vinden. Wil je een nieuw televisie- en internetabonnement afsluiten? Ook dat doe je het beste ruim van tevoren.

3. Verzekeringen

Het is altijd goed om je inboedel te verzekeren. De verzekering vergoedt dan schade in het geval van diefstal, brand of wateroverlast. Sommige inboedelverzekeringen vergoeden ook schade die je zelf hebt veroorzaakt. Ben je de eigenaar van je nieuwe huis? Denk dan ook aan een opstalverzekering, waarmee je alle nagel- en aardvaste spullen in huis verzekert. Bij een huurhuis is dit meestal niet jouw verantwoordelijkheid.

4. Maak een plan

Op de dag van de verhuizing wil je dat alles makkelijk en snel verloopt. Dat doe je door vooraf een plan te maken voor al je spullen. Neem eerst de maten op van iedere ruimte in je nieuwe huis. Teken vervolgens een plattegrond en bedenk waar al je meubels moeten staan. Label je verhuisdozen zodat je precies weet in welke ruimte ze uitgepakt moeten worden.

5. Adreswijziging doorgeven

Vergeet vooral niet om je adreswijziging op tijd door te geven, zodat je geen belangrijke post mist. Geef de wijziging door bij je gemeente, maar ook bij je bank en werkgever. Wijzig de registratie van je auto, geef je nieuwe adres door bij je huisarts en dierenarts en vergeet natuurlijk je familie en vrienden niet.

Vijf dingen om aan te denken voor je nieuwe woning · Foto('s): 
  

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?