Vijf unieke speciaalbieren voor het goede doel · Foto('s): Stichting Alde Fryske Tsjerken
  Stichting Alde Fryske Tsjerken

Vijf unieke speciaalbieren voor het goede doel

dinsdag 26 januari 2021

LEEUWARDEN – De Stichting Alde Fryske Tsjerken (SAFT) en Brouwerij Tsjerkebier hebben de handen ineen geslagen. Vanaf nu heeft de stichting haar eigen speciaalbieren. Tsjerkebier stelt de vijf biertjes tegen kostprijs beschikbaar. De marge komt geheel ten goede aan de SAFT die zich inzet voor het behoud en levend houden van monumentale Friese kerken.

De vijf speciaal bieren zijn: Light, Blond, Boekweit Blond, Dubbel en Tripel. Ze zijn allemaal voorzien van een eigen etiket met een geaquarelleerde afbeelding van een kerk van de SAFT: Jorwert, Olterterp, Wier, Terbant en Raard. De bieren worden per vier aangeboden in een cadeauverpakking.

De SAFT heeft meer dan vijftig (rijks)monumentale kerken in Fryslân in eigendom. Het doel van de stichting is om de kerken te behouden in het landschap en de stenen levend te houden. Dat doet zij door de kerken te restaureren, onderhouden en beheren en een nieuwe bestemming te geven, onder andere als podium voor diverse culturele activiteiten.

De missie van Brouwerij Tsjerkebier, om de oude Friese kerken te blijven gebruiken voor projecten op het gebied van plaatselijke verbondenheid, sluit daar naadloos op aan. Tsjerkebier wil de SAFT daarom steunen door deze cadeauverpakkingen voor de netto kostprijs beschikbaar te stellen. De verkoopprijs is €15,00 en de marge komt geheel ten goede aan de mooie doelstelling van de SAFT.

De biertjes zijn verkrijgbaar in de webshop van Tsjerkebier: www.tsjerkebier.nl. In de brouwerij: Doarpsstrjitte 2, 9021 CL Easterwierrum. Bij de SAFT: Emmakade 59, 8921 AG Leeuwarden. (Op afspraak). En op verschillende verkooppunten in Friesland. Mail of bel met Tsjerkebier voor de verkoopadressen. Nieuwe donateurs van de SAFT kunnen dit pakket kiezen als welkomstcadeau. Kijk voor meer informatie op www.aldefrysketsjerken.nl of www.tsjerkenbier.nl.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio