VIDEO: VIOD MO19 wint KNVB Kerstzaalvoetbaltitel in Franeker

Maandag 08-01-2018
FRANEKER - Dat het meidenvoetbal één van de snelst groeiende sporten is, onderkent ook de KNVB. Voor het eerst in de geschiedenis van het KNVB Kerstzaalvoetbaltoernooi was er ook plaats ingeruimd voor de MO19-categorie.

Nadat VIOD zich moeiteloos via de voorronde voor de finaledag in Franeker had geplaatst, kreeg men afgelopen zaterdag veel meer tegenstand. Dit begon al direct in de eerste wedstrijd tegen BBC MO19. Dit team speelde fris en leuk zaalvoetbal maar mist nog de kracht om kansen om te zetten in doelpunten. VIOD won deze wedstrijd met 2-0.

Mede titelkandidaat Nieuw Roden won met 7-0 van Lac Frisia en het onderlinge duel zou een vroegtijdige beslissing kunnen forceren. Maar het bleef 0-0. Nieuw Roden had in de eerste tien minuten zeker op voorsprong moeten komen.

In het tweede deel was VIOD de bovenliggende partij en miste enkele grote kansen. Daarna begon het grote rekenwerk. VIOD moest vijf doelpunten meer maken tegen LAC Frisia dan Nieuw Roden tegen BBC. De meiden kregen van de coaches Romke Wielstra en Jos Miedema de opdracht om na elk doelpunt zelf de bal uit het net te halen.

Als een komeet schoot VIOD uit de blokken en binnen negen minuten stond de teller al op vijf. Deze stokte uiteindelijk bij tien doelpunten. Nieuw Roden, dat met 3-0 won van BBC, kwam twee doelpunten te kort. De druiven waar zuur voor de Drentenaren die geen enkel tegendoelpunt hoefde te incasseren, maar uiteindelijk toch de hoofdprijs naar Driezum zag gaan.

Onderschrift foto.
Achter v.l.n.r. Jos Miedema, Romke Wielstra, Lisa Grendel, Thirza Leistra en Sam Bosma.
Voor v.l.n.r. Simone Hofer, Ellen Fokkema, Geeske van der Meulen en Silke van der Wall.

Samenvatting verrichtingen MO 19terug naar overzicht
VIOD MO19 wint KNVB Kerstzaalvoetbaltitel
© Foto's: Jouke Dantuma


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie