VIOD morst punten tegen GSVV · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

VIOD morst punten tegen GSVV

maandag 26 oktober 2015

Zaterdag 24 oktober stond de wedstrijd tegen de heren uit Gerkesklooster/Stroobos op het programma. VIOD verwachtte de punten in Driesum te houden, aangezien GSVV momenteel in de onderste regionen van de vierde klasse B bivakkeert. VIOD speelde twee jaar geleden al tegen GSVV in klasse 4B en leed hier haar enige puntverlies tijdens het ongeslagen kampioenschap dat seizoen. Bij winst kan VIOD de koppositie pakken.

Eerste helft:
In een aftastende fase waarin beide ploegen nog niet helemaal tot hun voetbal kunnen komen speelt VIOD zoals verwacht tegen een verdedigend en terughangend GSVV. In de twintigste minuut is het Roelof van der Veen met de eerste kans voor VIOD. De bal wordt rakelings naast geschoten door van der Veen en zo staat het na twintig minuten nog 0-0. GSVV geeft een aantal corners weg, maar VIOD kan hier nog niet gevaarlijk uit worden. In de zesentwintigste minuut is het Roelof van der Veen die een mogelijkheid krijgt door middel van een vrije trap. De vrije trap wordt over de achterlijn gewerkt door een verdediger van GSVV en VIOD mag opnieuw een corner nemen, welke overigens niets opleverde. In de zesendertigste minuut kan VIOD op voorsprong komen door Sjoerd Visser. Visser raakt de bal echter te lichtjes, waardoor de bal makkelijk gepakt kan worden door de goede sluitpost Johannes van der Meer van GSVV. In de negenendertigste minuut is het Jelmer Visser die de bal panklaar legt voor Jouke Bosgraaf. Bosgraaf aarzelt niet en schiet de bal beheerst in de rechter benedenhoek van de goal. VIOD leidt met 1-0 tegen GSVV.

Tweede helft:
In de tweede helft is VIOD op zoek naar de 2-0. In de tweeënvijftigste minuut krijgt Jelmer Visser een grote kans om deze te maken, maar de keeper van GSVV zit er goed bij en kan de bal naast de goal werken. In de vijfenvijftigste minuut krijgt VIOD “DE Kans” om op 2-0 te komen. Bauke Visser dribbelt dreigend het 16-metergebied in en stuit op een verdediger van GSVV welke de bal ongelukkig tegen zijn hand krijgt. VIOD krijgt een penalty toegewezen welke genomen zal worden door Jouke Bosgraaf. Bosgraaf, die eerder deze wedstrijd al trefzeker was, lukt het niet om deze penalty te benutten. De keeper van GSVV kiest de juiste hoek en pakt de penalty. In de negenenzestigste minuut wordt Sjoerd Visser onderuit gemaaid en vervolgens nagetrapt door Wouda Nanning van GSVV. Een belachelijke actie, welke zeker bestraft had moeten worden met een rode kaart. Verbaasd is VIOD wanneer de scheidsrechter dit slechts bestraft met een gele kaart. VIOD kan niet gevaarlijk worden middels de vrije trap die hieruit volgt. In de zeventigste minuut schiet Marcel van der Meulen de bal net naast, nadat de bal goed voorgegeven werd door Sjoerd Visser. In de drieënzeventigste minuut komt Bauke Visser 1 op 1 met de keeper Van der Meer van GSVV. Visser weet de bal niet in het net te krijgen, door wederom een goede save van de goalie van GSVV. Waar VIOD de 2-0 niet weet te maken, maakt GSVV in de zesentachtigstee minuut de 1-1 door een doelpunt van Gerrit Jagersma. VIOD had de wedstrijd al kunnen en moeten beslissen, maar doet zichzelf op deze wijze de das om. Door deze zwakke prestatie van VIOD heeft men de eerste periode niet meer in eigen hand en is men afhankelijk van de koploper in 4B, WTOC. Volgende week zaterdag speelt VIOD thuis tegen Ropta Boys om 14:30 uur.

© Verslag: Yoram Nanne

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00