VIOD pakt een punt bij angstgegner ONT · Foto('s):

VIOD pakt een punt bij angstgegner ONT

zondag 11 november 2018

Voor deze speelronde stond het inhaalduel tegen ONT op het programma. Deze wedstrijd was in september afgelast vanwege het overlijden van VIOD-vrijwilliger en supporter, Jan Reiding. VIOD heeft geen goede herinneringen aan uitwedstrijden bij ONT, sterker nog, er wordt nog nooit een punt gepakt in Opeinde.

En het leek er in de beginfase ook op dat deze negatieve reeks verlengd zou gaan worden. Op een prachtig nieuwe kunstgrasmat was VIOD het eerste kwartier niet bij de les. Duels werden niet gewonnen, in balbezit te onrustig en er werd niet vooruit verdedigd. ONT liet zien dat het graag wil stijgen op de ranglijst. Na tien minuten kwam Jurjen Veenstra alleen voor keeper Otte Visser te staan, maar Visser liet zien dat hij in 1-tegen-1 duels bijna niet te kloppen is. Naarmate de eerste helft vorderde, knokte VIOD zich in de wedstrijd. Combinerend vond VIOD de vrije man en een paar gevaarlijke voorzetten waren al de voortekenen voor wat zou gaan komen. Vijf minuten voor rust was het raak voor VIOD, Bauke Visser verlengde een opstuitende bal met het hoofd, de mee opgekomen Roelof van der Veen liet met een droge schuiver in de lange hoek keeper Ament kansloos, 0-1. Vrij vlot hierna klonk het rustsignaal van scheidsrechter Hofman.

Na rust was het ONT wat de klok sloeg. VIOD werd ver teruggedrongen op de eigen helft. Een voorzet werd op de binnenkant van de paal gekopt door Egbert Hulzinga, caramboleerde over de doellijn en werd uiteindelijk net op tijd weggewerkt door Jouke Bosgraaf. Een tegentreffer kon voor VIOD niet uitblijven, ONT combineerde buiten het zestienmetergebied en de bal werd breed gelegd op Hendrik Mulder, met een droge knal in de lange hoek bracht hij ONT naast VIOD, 1-1. In de laatste twintig minuten gingen alle remmen los en speelden beide ploegen vol voor de overwinning. Renze Visser kwam alleen voor de keeper, maar keeper Ament zag de bal recht op zich afkomen. Erik van der Veen nam de bal ineens op de pantoffel en de bal zeilde maar net naast. Ondertussen verving Sytze Piter Bijlsma de moegestreden Bauke Visser. ONT speelde ook vol op de aanval, maar creëerde in deze fase geen uitspeelde kansen. In de ultieme slotfase hadden beide ploegen de overwinning nog kunnen grijpen. In een scrimmage voor het doel van ONT werd een schot van Erik van der Veen van de lijn gehaald en de rebound kon net niet worden binnengewerkt door Marcel van der Meulen. In de tegenstoot komt Noël Mulder alleen voor keeper Visser te staan, maar wederom brengt hij redding en redt hiermee een punt voor VIOD. Hierna fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Hofman voor het einde van de wedstrijd. Een gelijkspel gaf de verhoudingen in het veld prima weer, maar beide clubs schieten er niet veel mee op. Aan de andere kant, VIOD pakt eindelijk een keer een punt in Opeinde, dus dat geeft de burger moed.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Grijpskerk op het programma. Een wedstrijd die gewonnen moet worden door VIOD om afstand te nemen van de onderste regionen en zichzelf een goede positie te verschaffen in middenmoot van de derde klasse B.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00