VIOD verliest dure punten in eigen huis · Foto('s): VIOD
  VIOD

VIOD verliest dure punten in eigen huis

zondag 30 april 2017

Afgelopen zaterdag stond het thuisduel tegen vv Dokkum op het programma. VIOD hoopte na het dure punten verlies vorige week tegen Zwaagwesteinde, vandaag tegen Dokkum wel te winnen. Ook vandaag starten de blauwhemden weer sterk. Met in de 2e minuut al een goede corner van de uitstekend spelende Nykle Durk, Erik kopte de bal helaas net over. Daarna kreeg VIOD nog een paar kleine kansjes. Maar de goalie van Dokkum is niet erg getest in de eerste helft. In de slotfase van de eerste helft krijgt Dokkum nog een grote kans maar Otte ziet gelukkig de paal op de paal beladen waarna Ruben goed uitverdedigd. Hierna floot de Schone scheidsrechter voor de thee.

In de 2e helft komt VIOD vrijwel direct onder druk van Dokkum, dat leidt tot een hoekschop, welke uitstekend gepakt word door Otte. 5 minuten later ligt de bal dan wel achter Otte, Na een lange bal van de verdediger van Dokkum, Maait Jouke S. helaas over de bal heen waarna de snelle Martijn Jongeling een op een komt de Otte, de spits rond koelbloedig af. VIOD probeert hier een antwoord op te geven met een mooie aanval via Nykle maar zijn voorzet wordt tot hoekschop verwerkt, waar helaas niks mee word gedaan. Door weer een fout in de defensie van VIOD wordt de goed spelende Martijn Jongeling in een kansrijke positie gezet en hij schiet de bal hard achter Otte in de lange hoek.

Nu moet VIOD alles op alles voetballen om er misschien toch nog een punt uit te kunnen slepen. Hier door komt er meer ruimte voor Dokkum en daar profiteert de uitploeg uitstekend van. En maken met nog 15 minuten te spelen de 0-3. VIOD doet nog wel iets terug met een hoekschop, Erik legt de bal bij broer Roelof op de wreef 1-3. VIOD probeert het nog wel de resterende minuten maar levert helaas niks meer op. Uithuilen en kijken naar volgende week waar WTOC in Oudwoude op het programma staat.