VIOD verliest ongelukkig van Veenhuizen · Foto('s):

VIOD verliest ongelukkig van Veenhuizen

zondag 14 oktober 2018

In het programmaboekje werd vooraf nog gerefereerd aan de mooie thuisoverwinning van vorig seizoen tegen Veenhuizen, waardoor nacompetitie en uiteindelijke promotie werd behaald. Zaterdagmiddag beleefde VIOD echter een hele andere wedstrijd met een teleurstellend resultaat 0-4.

Veenhuizen begon beter aan de wedstrijd dan VIOD en had een overwicht in het veldspel. VIOD kon hier moeilijk grip op krijgen maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Na dertien minuten voetballen gleed verdediger René van der Veen ongelukkig uit bij de zijlijn waardoor een Veenhuizen aanvaller de ruimte kreeg om naar binnen te komen en af te ronden. Een domper voor VIOD maar de blauwhemden probeerden hun rug te rechten. Echter konden de voorzetten en afstandschoten niet tot doelpunten worden geprolongeerd. Net toen VIOD weer wat meer grip op de wedstrijd kreeg, moest het weer een tegendoelpunt incasseren. Dezelfde vleugelaanvaller als bij het eerste doelpunt stond een meter buitenspel. Alleen beoordeelde scheidsrechter Lania die op riante afstand stond dit anders en liet de altijd eerlijke en betrouwbare grensrechter Bauke Sjoerdstra staan. Hierdoor werd er gerust met 0-2 achterstand. Na de thee kwam VIOD furieus uit de startblokken.

De matadoren uit Driezum/Wâlterswâld gingen meteen opzoek naar de aansluitingstreffer om nog een goed resultaat te behalen. Een schot van Nykle Durk, een kopbal van Jouke Sjoerdstra en een klutsbal van Erik van der Veen leverden helaas geen doelpunten op. Veenhuizen wist geen raad met dit VIOD en het overwicht in het veldspel van de eerste helft veranderde snel. Het was wachten op de aansluitingstreffer toen VIOD opnieuw de deksel op de neus kreeg. De VIOD verdediging verwerkte een tegenaanval niet goed en vervolgens nam een aanvaller van Veenhuizen de bal met de hand mee en kon op deze manier doelpunten. Scheidsrechter Lania liet deze actie onbestraft en dit was de mokerslag voor het team.

Vijf minuten later kreeg Veenhuizen ook nog een penalty na een iets wat onbezonnen actie van Jouke Bosgraaf. De wedstrijd bloedde vervolgens dood, VIOD richtte haar pijlen al op volgende week en wilde zonder schade de wedstrijd uitspelen. Helaas ontstond er in de laatste minuten van de wedstrijd nog een opstootje waarbij spelers van beide partijen betrokken waren. Wat er precies gebeurd is zal door beide teams altijd ontkend worden. Een feit is wel dat een speler van Veenhuizen een klap uitdeelde in het gezicht van een speler van VIOD. Deze actie liet scheidsrechter Lania gelukkig niet onbestraft, wat de speler van Veenhuizen een rode prent opleverde. De conclusie die getrokken kan worden is dat VIOD hopelijk eerst voldoende ongeluk heeft gehad in één wedstrijd. Volgende week zal het haar rug moeten rechten in en tegen Ropta Boys.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00