VIOD vrouwen leiden historische nederlaag

Zondag 11-03-2018
UTRECHT - De vrouwen van VIOD 1 weten weer wat verliezen is. In de 13e speelronde trakteerden de Utrechtse studenten van Odysseus ’91 de Driezumers de eerste seizoensnederlaag. Natuurlijk was het wachten om een keer een zeperd om de oren te krijgen, maar de wijze waarop was echter ontluisterend. De op twee na laatste, Odysseus, troefden de nummer drie op de ranglijst niet alleen af op voetbal maar zeker ook op inzet. De uiteindelijke 2-0 nederlaag was een flauwe afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Het overkomt elk team wel een keer: een collectieve off-day. Terwijl het Koningspaar ruim vijftig kilometer in Pijnacker pannenkoeken stond te bakken voor ouderen in een voormalig seniorencomplex, beleefde VIOD de zwartste zaterdag van het seizoen. De kwetsbaarheid van het team kwam wel heel erg nadrukkelijk aan de oppervlakte. Zodra VIOD het mentaal niet kan opbrengen om compact te voetballen, kan het een speelbal zijn van elke tegenstander. De speelsters van Odysseus kregen alle vrijheid om na hartenlust te voetballen. Geen strobreed werd hen daarbij in de weg gelegd. Het statische middenveld van VIOD werd op alle fronten overklast.

Daarbij grossierden Elissa Halbesma en Lisette Luimstra ook nog een keer in heel veel balverlies. Luimstra, de anders zo betrouwbare schakel op het middenveld, speelde zelfs twee keer de bal pardoes terug in de voeten van spits Ilse Vasse. Door het schrikeffect resulteerde dit niet in tegentreffers. Aanvallende bakte VIOD er ook niks van. Het team van Freddy Bollegraaf wist de gehele wedstrijd geen enkele kans te creëren. Keepster Jennifer van der Meulen kon op haar dooie gemak genieten van de ingehuurde trommelaar en de plaatselijke mascotte. Pierre Bokma, de Duitse leraar uit het tv-programma Rundfunk gaf alle speelster een onvoldoende. Oh nee, toch niet. Rafaela Dijkstra en Mariël Miedema scoorden een zes en keepster Joukje van der Meer en aanvoerster Aafke de Hoek een zeven. Maar hoe laatstgenoemde ook haar longen uit het lijf schreeuwde, ook zij kon het tij niet keren.

De eerste tegentreffer kwam halverwege de eerste helft. Na een prima pass verschalkte Ilse Vasse op simpele wijze keepster Joukje van der Meer. Na het missen van een groot aantal kansen verloste Lotte Bransen VIOD in de tweede helft uit haar lijden met een uitstekende kopbal. Door deze nederlaag gaat de tegenstander van aankomende zaterdag, RVVH, VIOD op de ranglijst voorbij. Is er van paniek sprake bij de Friezinnen? Zeker niet! Zij laten zich niet van de wijs brengen door een incident en staan te popelen om met opgestroopte mouwen deze nederlaag recht te zetten.

terug naar overzicht
VIOD vrouwen leiden historische nederlaagVIOD vrouwen leiden historische nederlaagVerslag op www.rtvnof.nl bij de sport
© Foto's: Jouke Dantuma


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie