VIOD wint van SC Twijzel · Foto('s): VIOD
  VIOD

VIOD wint van SC Twijzel

maandag 08 april 2019

Onder prachtige weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag de wedstrijd VIOD 1 – SC Twijzel 1 gespeeld. Het was VIOD die de eerste helft het spelbeeld bepaalde. Dit leverde in de 12de minuut de eerste grote kans op. Een vrije trap die strak werd voorgegeven, was een prooi voor Roelof van der Veen.

Helaas werd de bal keihard op de lat gekopt. Enkele minuten later kreeg Gerald Mous de kans op de 1-0 voorsprong. Hij wist alleen de bal niet genoeg richting mee te geven naar de goal. In de 26ste minuut wist SC Twijzel dan toch te scoren. Een vrije trap werd niet goed verwerkt door keeper Visser waardoor Twijzel simpel kon binnentikken. Gelukkig wist VIOD snel de gelijkmaker te scoren. Een goed lopende aanval via linkerkant werd afgemaakt door Gerald. Vijf minuten voor de rust was het Nyckle Durk van der Valk die met een uitstekende actie bezig was richting het goal van Twijzel. In het zestienmetergebied werd hij uiteindelijk onreglementair afgestopt. Met dit buitenkansje wist Erik ver der Veen wel raad. Hierdoor kon VIOD met een 2-1 voorsprong de kleedkamer op zoeken.

In de tweede helft was het VIOD die opzoek was naar de derde treffer. Na tien minuten viel de eerste grote mogelijkheid te noteren. Erik kwam alleen op de keeper af. Met een uitstekende redding wist hij Twijzel in de strijd te houden. Twijzel probeerde het wel, maar kon niet tot grote kansen te komen. Verdedigend stond het als een huis. Uiteindelijk in de 77ste minuut was het wel raak voor VIOD. Nyckle Durk kwam alleen op de keeper af en rondde beheerst af. Dit was de belangrijke 3-1 voor VIOD. De 4-1 eindstand werd bepaald door Bauke Visser die na een goede aanval de geheel vrijstaande Nyckle Durk een niet te missen kans gaf.

Door deze overwinning doet VIOD goede zaken richting lijfsbehoud in de derde klasse. VIOD hoopt de positieve lijn van deze wedstrijd door te zetten naar de laatste competitiewedstrijden. Volgende week staat de wedstrijd Kollum 1 – VIOD 1 op het programma. Aanvang 14:30 uur in Kollum.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00