VIOD zet VV Dokkum te kijk na sterkte eerste helft · Foto('s):

VIOD zet VV Dokkum te kijk na sterkte eerste helft

zondag 04 november 2018

Zaterdag 3 november stond de wedstrijd VIOD – VV Dokkum op het programma. Vooraf was het verschil tussen beide ploegen 1 punt op de ranglijst. In de praktijk was het verschil in de eerste helft veel groter. VIOD was heer en meester en spaarde de Dokkumers door maar twee maal te doelpunten.

Na een goede openingsfase van VIOD is het Roelof van der Veen die in de 9e minuut de brilstand van het bord haalt door hard de bal achter de Dokkumer keeper te knikken. Door een gekleurde bril bezien was dit terecht. In de 20e minuut staat de 2-0 al op het bord door Nykle van der Valk. Nadat deze eerder al naast schoot in een 1 op 1 duel met de keeper ziet hij nu wel scherp en is het raak in de verre hoek. VIOD heeft het goed voor de bril en krijgt nog tal van mogelijkheden. Veel gevaar komt voort uit de 9(!) corners in de eerste helft en de beweeglijke spelers op het middenveld en voorin. De gehavende bezoekers weten hier eigenlijk helemaal niks tegenin te brengen en hebben overal het nakijken.

In de rust hebben de de trainers Spek van VIOD het nog eens met argusogen bekeken. De trainers zagen een sterk VIOD dat ruimer voor had moeten staan. De stand was echter 2-0 en je moet een gegeven paard ook niet in de bek kijken. In de tweede helft kijken beide teams eerst hoe de hazen lopen. De verhoudingen bleken in de tweede helft anders te liggen dan in de eerste helft. VIOD bleek het hoge druk zetten niet vast te kunnen houden en Dokkum kroop wat meer uit haar schulp.

VIOD moest goed uit haar doppen kijken dat er geen tegentreffer zou vallen. Deze kwam er wel in de tweede helft. Nadat keeper Otte Visser eerst al een schot van Dennis de Bruin naast keek was het dezelfde speler die in de 87e minuut wel wist te scoren. VIOD begon nu wel te kijken als Jonas in de walvis, maar echte kansen voor Dokkum kwamen er niet meer. Hiermee voegde VIOD 3 punten toe aan haar puntentotaal en heeft het nu al meer punten vergaard dan vorig seizoen voor de winterstop. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen vv ONT op het programma. Als VIOD daar niet gaat staan als lamme Louis op het veld maakt het alle kans om een resultaat te behalen. Rest ons nog 1 nieuwtje te verkondigen, Marcel heeft een bril.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00