Vlaggeschip TTS opnieuw ten onder

Maandag 13-11-2017
MILDAM - Met een door elkaar gehutst en gehavend tiental gingen de Feanster dammers toch vol goede moed naar Mildam om de wedstrijd tegen de reserves van DCH Heerenveen te spelen. In rap tempo waren een aantal spelers van start gegaan.

Simen Atsma dacht 6-11 wel te kunnen spelen maar Bennie Liefting had geen genade en brak met 3 tegen 3 door en de pot was uit. Even verderop ging Geert Rozenberg van de thuisclub gigantisch in de fout en de 4 tegen 1 werd door Gerrit Terpstra. In dank aanvaard. De klok had toen nog geen 1 uur geslagen. Maar in de bomvolle damzaal waar 60 dammers aanwezig waren van Amersfoort tot Oudega was genoeg te beleven. Bouke van der Werff was weer eens in goeden doen en met zijn avontuurlijke spel wist Ype Kroodsma totaal geen raad. Nadat Bouke eerste een brikje had veroverd ging hij met een tussenloper Ype te lijf. De keuze was of 2 schijven achterstand of een slagzet met fatale afloop. Na 20 minuten bedenktijd gaf Ype maar op.

Jan Kunnen aan bord 10 had de Mildamster topscorer Jan van der Vegt tegenover zich. De eerste Jan was ook op avontuur en halverwege sloeg hij met een fraaie slagzet de stand aan flarden. De sparteling die nog door van der Vegt volgde liep helemaal dood. In de middenlinie [ Bord 4 en 5] waren de Mildamsters beide in de aanval gegaan en hadden ze een voorpost geplaatst met schijfwinst. Drachtster Wim Riddersma was in het voordeel tegen de andere Drachtster Luitzen van der Heide. Luitzen vocht door tot het einde maar moest uiteindelijk in Wim zijn meerder erkennen. Marten Zijlstra en Karel de Bruin deden niet aan voorposten maar leken meer op opsluiters. Toen alles zo’n beetje muurvast stond besloten ze ineens remise overeen te komen. Analisten zullen vanaf de foto wellicht nog iets anders uit kunnen broeden maar ja dat is mosterd na de maaltijd.

Sjouke Zijlstra en Joop de Graaf aan het eerste bord waren aan elkaar gewaagd. Volgens de achterban werd te gauw remise gegeven maar ook hier geldt dat de uitslag niet kan worden veranderd. Tabe de Vries en Jan Hoogsteen waren oude bekenden van elkaar en dat was aan het spel ook wel te merken. Beide spelers probeereden van alles om voordeel te behalen maar het lukte geen van beiden. Remise dus. Ook hier zou nadere analyse wel eens iets anders kunnen uitwijzen. Toen Pieter de Vries ook zijn voorpost tegen Cees Dijkstra verzilverde was het gedaan met de pret voor de mannen uit Surhuisterveen en verre omtrek. 11-07 werd de tussenstand en de verwachte winst van Sietse Jonker tegen de ouwe ervaren dammer Klaas Mondria leek aanstaande. Sietse ging echter niet geheel goed met zijn 2 schijven voorsprong om en gaf de veteraan uit Wolvega gelegenheid remise binnen te halen. Hierdoor werd de einduitslag 12 tegen 8 voor de Mildamster schuivers.

Details:

DCH 3                       – TTS

  1. Sjouke Zijlstra        – Joop de Graaf        1-1
  2. Geert Rozenberg   – Gerrit Terpstra       0-2
  3. Marten Zijlstra       – Karel de Bruin       1-1
  4. Pieter de Vries       – Cees Dijkstra         2-0
  5. Wim Riddersma     – Luitzen vd Heide   2-0
  6. Klaas Mondria       – Sietse Jonker          1-1
  7. Bouke vd Werff     – Ype Kroodsma        2-0
  8. Tabe de Vries         – Jan Hoogsteen      1-1
  9. Bennie Liefting       – Symen Atsma         2-0
  10. Jan van der Vegt   – Jan Kunnen             0-2
Totaal                                                                12-08

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie