Volop keuze in shutters: waar kun je uit kiezen? · Foto('s): 
RECLAME

Volop keuze in shutters: waar kun je uit kiezen?

woensdag 05 december 2018

Shutters zijn al jarenlang een populaire raamdecoratie. Je kunt ze bestellen in allerlei afmetingen, kleuren, prijzen en ze zijn leverbaar voor meerdere typen raamkozijnen. Omdat er zoveel keus is, zetten we een aantal soorten voor je op een rij. Zo ga je goed voorbereid op pad als je eraan toe bent.

Waarom shutters?

Als je kiest voor shutters geniet je van een aantal voordelen. Shutters zijn voor een groot deel bepalend voor de sfeer in huis. Je kunt je woonkamer, badkamer, slaapkamer en  serre een totaal nieuwe look geven met houten shutters. Daarnaast beschikken ze over een aantal functionele voordelen:

  • bepaal zelf je privacy met de mate van lichtinval
  • isolerend in de winter, verkoelend in de zomer
  • decoratief voor allerlei raamtypen
  • verhogen de waarde van je woning
  • eenvoudig in onderhoud

 

Verschillende materialen en afwerkingen

Wist je al dat er behalve houten shutters ook kunststof shutters zijn? Daarnaast zijn er speciale shutters voor buiten. Houten shutters zijn veelal gemaakt van lindehout. De buitenshutters zijn van Pine-Wood. Er zijn dus verschillende houtsoorten en materialen. Ook zijn er meerdere afwerkingen. Voor iedere situatie en wens is er een passende oplossing want shutters zijn op maat verkrijgbaar. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar shutters met een strakke afwerking? Dan zou je kunnen kiezen voor de Stretto shutter. De lamellen daarvan zijn nauwsluitend waardoor er een strak geheel ontstaat. Ook zijn ze uitgevoerd in een hoge kwaliteit glanslak.

Shutters voor dakramen

Voor de dakraamshuters is een uniek frame ontwikkeld zodat de shutters zowel op de VELUX-dakramen passen als op andere merken. Het is mogelijk om dit frame op twee manieren te laten sluiten om zo te voorkomen dat de shutter openklapt bij het openen van het dakraam. Shutters voor dakramen zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Je hebt de doe-het-zelf variant, de vleugelshutter met lamellen (zoals een vliegtuigvleugel) en een uitvoering waarbij de houtnerf zichtbaar is.

Raamdecoratie in de badkamer

Ook in de badkamer kun je prima shutters (laten) monteren. Ga dan wel voor shutters die bestand zijn tegen vocht zoals P-Wood shutters. Deze zijn gemaakt van Poly-Wood. Dit is een houtsubstituut dat speciaal is ontwikkeld voor shutterfabricage. Behalve vochtbestendig zijn ze ook isolerend en onbrandbaar. De zijstijlen bevatten een aluminium kern voor extra stabiliteit. Ideaal dus voor gebruik in de badkamer.

Woodskin

Een woodskin shutter is een uitvoering waarbij de originele uitstraling van het hout goed zichtbaar is. Dit zorgt voor een ruwe en robuuste look. Dit type is onder andere bestelbaar in uiteenlopende kleuren en met diverse mogelijkheden. Zo heb je de keuze uit een drie bedieningstypen en speciale vormen.

Voor de veranda

Voor je veranda is er ook speciale raamdecoratie ook wel bekend als outdoor blinds of houten rolgordijnen. Deze shutters sluiten je veranda  af en houden de zonnestraling buiten. Het is in feite een roll-up gordijn of rolgordijn van geschakelde houten latjes. Deze shutters geven je veranda een romantische mediterrane sfeer.

Overige opties en meer informatie

Alle shutters zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes en meerdere keren gespoten in RAL-kleuren. Shutters zijn een duurzame vorm van raamdecoratie. Dankzij de hoge kwaliteit hout en de afwerking verkleuren de shutters niet en gaan ze lang mee. Sfeervolle Shutters biedt een breed assortiment voor uiteenlopende toepassingen. Hierdoor is er voor ieder wat wils. Je kunt de shutters laten monteren of kiezen voor onze doe-het-zelf-shutters. Wil je meer informatie over onze producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je vindt onze contactgegevens op onze website. Wij leveren in heel Nederland. Ook kun je je bestelling afhalen in ons magazijn. 

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Volop keuze in shutters: waar kun je uit kiezen? · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio