Voordelig stoken met een pelletkachel · Foto('s): 

Voordelig stoken met een pelletkachel

dinsdag 12 maart 2019

Pelletkachels zijn er in allerlei modellen en maten. Het is dan ook een prachtig product. Nu we steeds energiebewuster worden en zuiniger om moeten gaan met ons energieverbruik, is het een goed idee om te investeren in een houtkachel. Als u wilt overgaan op duurzame energie, kunt u nog steeds gebruik maken van een subsidieregeling. Ook voor een pelletkachel kunt u subsidie aanvragen. Alle pelletkachels van Krul Alltech komen in aanmerking voor subsidie. Het enige wat u hoeft te doen is uw favoriete model te kiezen.

Voordelen van een pelletkachel

De moderne pelletkachel is zeer efficiënt, schoon en voordelig dankzij het stoken op houtpellets. Ook in praktisch opzicht heeft een pelletkachel veel voordelen.  Een pelletkachel biedt de gezelligheid en warmte van een houtkachel en de luxe van een gashaard. De aanvoer van de pellets, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht  die wordt afgegeven,  kunt u zelf instellen. Daarna gaat alles automatisch. Ook de ontsteking. De pelletkachel is bovendien zeer veilig in gebruik, de uitstoot is minimaal, de verbranding uiterst schoon en de pellets zijn goedkoop. Dankzij deze efficiëntie is gesjouw met grote stapels helemaal niet meer nodig.

MCZ en Rika

Bijzondere modellen zijn die van Rika en MCZ. Het Oostenrijkse merk Rika staat bekend om zijn degelijke, geluidsarme kachels. Met meer dan 60 jaar ervaring kunt u er op vertrouwend dat dit merk een uitstekende reputatie heeft opgebouwd. MCZ is een vooruitstrevend en innoverend merk en marktleider op het gebied van pelletkachelproductie. Deze twee merken en nog veel meer ontdekt u in de uitgebreide collectie van kachelspecialist Krul Alltech. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht voor deskundig en passend advies.

Een pelletkachel kopen

Een kachel aanschaffen doet u niet zomaar. Daar gaat de nodige voorbereiding aan vooraf. Als u heeft besloten om te gaan stoken op houtpellets, bent u al een stap verder. Belangrijk is ook om te weten is op welke plek u de pelletkachel wilt gaan plaatsen en de oppervlakte van de ruime. Vervolgens kunt u een keuze gaan maken uit één van de vele merken, modellen en prijsklassen. Een pelletkachels is zowel vrijstaand verkrijgbaar als in een inbouwmodel. Het vermogen van een pelletkachel loopt uiteen van 4 kW tot en met meer dan 12 kW. Heeft u al een bestaand rookkanaal en voldoet deze nog aan alle eisen of heeft u een nieuw rookkanaal nodig? Op al deze vragen en keuzes kunnen onze medewerkers u adviseren.

Assortiment

Wilt u een pelletkachel vinden die écht past bij uw huis, dan doet u er dus verstandig aan goed te vergelijken en informatie in te winnen. Hiervoor is de showroom van Krul Alltech bedoeld. Wij bieden  u op twee locaties meer dan 2500 vierkante meter showroom. Hier staan meer dan 1000 kachels opgesteld en kunt ruim 200 kachel brandend zien. Krul Alltech geeft u graag het deskundige advies dat u nodig heeft om uw pelletkachel veilig, gezond en efficiënt te gebruiken. Zo praat Krul Alltech u bijvoorbeeld bij over het juiste gebruik en onderhoud, de geschikte weersomstandigheden en over het maximumvermogen dat geschikt is voor uw huis. Ook leveren wij alle denkbare kachelonderdelen. Bent u op zoek naar een specifiek onderdeel? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact