Voorjaarstrends bij de Noord-Friese Winkeltjesroute · Foto('s): Eigen foto / Etalage Wagenborg Plaza
  Eigen foto / Etalage Wagenborg Plaza

Voorjaarstrends bij de Noord-Friese Winkeltjesroute

woensdag 14 februari 2018

Op zaterdag 24 februari vindt de volgende winkeltjesroute plaats. De start is deze maand bij Wagenborg Plaza, gevestigd in de vertrekhal op de pier bij Holwerd. Wagenborg Plaza is één van de nieuwe winkels die de Noord-Friese Winkeltjesroute aan het ledenbestand heeft toegevoegd. Parkeer de auto voor de entree van de vertrekhal naar Ameland (wel even een parkeerschijf gebruiken) en loop met een gerust hart naar binnen; een kaartje kopen voor de boot is niet nodig om in de trendy shop van Wagenborg Plaza rond te kijken.

Een zeskoppig team van enthousiaste dames bemant beurtelings de winkel, die letterlijk midden in het Unesco Werelderfgoed De Waddenzee ligt. Met een schilderachtig uitzicht over het wad is Wagenborg Plaza een pareltje om te bezoeken. Voor de klant een divers aanbod, variërend van dames- en herenmode, woonaccessoires, modieuze leren tassen en portemonnees tot het innovatieve ‘Tap-Parfum’. Dit laatste werkt als volgt: men koopt een leeg parfumflesje en laat het naar keuze vullen met een lekker geurtje voor hem of haar; het perfecte kadootje. Navullen kan voor een tientje. Om een zo breed mogelijk publiek te bedienen, kun je bij Wagenborg Plaza ook boeken, tijdschriften en verse snijbloemen kopen.

De Noord-Friese Winkeltjesroute is een samenwerkingsverband tussen veertien winkeliers en atelierhouders, allen gelegen op het platteland of in kleine dorpskernen langs de waddenzeekust van Noord-Friesland. Het betreft winkels met o.a. cadeauartikelen, woonaccessoires, brocante en curiosa, glaskunst, sieraden en mode. In de veelal open ateliers raakt de bezoeker bekend met glasmozaïek, ambachtelijk bedrukt katoen, handgevormde kaarsen, glaskunst en beeldende kunst. Vaak kan men de kunstenaar aan het werk zien. Verschillende locaties bieden wisselende exposities en de mogelijkheid voor workshops.

Voor het laatste nieuws en recente openingstijden is de site www.noordfriesewinkeltjesroute.nl een aanrader. Om er een perfect dagje uit van te maken kan men de routekaart en stempelkaart via de site printen en de route naar wens uitstippelen. Onderweg zijn verschillende adressen waar een koffiepauze of lunch ingelast kan worden. Mocht het niet lukken om de winkeltjesroute op de laatste zaterdag van de maand te volgen, elke donderdagmiddag zijn de winkels en ateliers ook tegelijk geopend. Bovendien houdt elke winkel er eigen winkeltijden op na. Let op: Bij De Pastorie in Reitsum en Sneupzolder De Terp in Hiaure zijn wegens verbouwing in februari gesloten.

 

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio