Voorlopige gunning herinrichting Feanwâlden · Foto('s): RTV-NOF
  RTV-NOF

Voorlopige gunning herinrichting Feanwâlden

woensdag 04 maart 2020

De gemeente Dantumadiel heeft de uitvoering van het project Kansen in Kernen Feanwâlden opnieuw aanbesteed. De opdracht is (voorlopig) gegund aan Loon- en aannemersbedrijf De Samenwerking uit Elsloo.

Als de opdracht definitief kan worden gegund, begint de aannemer volgende maand met de werkzaamheden. In de loop van dit jaar stopt de extra sneltrein van Groningen–Leeuwarden in Feanwâlden. Het stationsgebied moet dan klaar zijn. Er komen extra parkeervoorzieningen voor zowel de auto als de fiets.

Het stationsgebied komt in verbinding te staan met het dorp, omdat de oude provinciale weg verdwijnt. Hiervoor in de plaats wordt een park met een waterrijke zone aangelegd.

Samenwerking
“We gaan er vanuit dat De Samenwerking zijn naam eer aandoet, door goed samen te werken met ons als opdrachtgever, lokale ondernemers, maar ook met de inwoners van Feanwâlden en de andere betrokken partijen. Het wordt een prachtig park en transferium. Hiermee zetten we Feanwâlden als openbaar vervoersknooppunt op de kaart.” vertelt wethouder Kees Wielstra.

Nieuwe aanbesteding
Begin dit jaar startte de gemeente een nieuwe aanbesteding op, omdat de winnende inschrijver van de vorige aanbesteding boven het beschikbare budget uitkwam. “Vertraging is natuurlijk vervelend, maar het is ook belangrijk dat we behoedzaam met gemeenschapsgeld omgaan. Het belangrijkste is dat we nu door kunnen met het project.” vervolgt Wielstra. In het plan zijn een aantal technische aanpassingen gedaan, waardoor het project binnen de projectbegroting wordt uitgevoerd.

kansen in kemen
De aanleg van het transferium en park is onderdeel van het project Kansen in Kernen (KiK). De provincie Fryslân en de gemeenten Dantumadiel en Tytsjerksteradiel verbeteren de leefbaarheid in Damwâld, De Falom, Feanwâlden, Hurdegaryp, Burgum en Garyp. Nu de Centrale As in gebruik is genomen komt er veel minder doorgaand verkeer door deze dorpen.

Meer informatie?
Kijk op www.dantumadiel.frl

Voorlopige gunning herinrichting Feanwâlden · Foto('s): RTV-NOF
  RTV-NOF

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?