Voormalig brandweerkazerne in vuur en vlam met Royal Meeting

Dinsdag 06-02-2018
DE WESTEREEN - Brandende lichtjes, knusse zitjes, gezellige mensen en de geur van vers bereidde borrelhapjes vormen maandelijks elke tweede zaterdagavond van de maand het sfeerbeeld van de voormalig brandweerkazerne in De Westereen. De plek waar vroeger de brandweerwagens stonden, is nu getransformeerd in een zaal met theaterdoeken, podium, verlichting en zo’n zeventig stoelen. Naast veel wekelijkse activiteiten van de de stichting On Fire vind elke 2e zaterdag van de maand vanaf 19:30 uur de “Royal Meeting” plaats.

Dit nieuwe initiatief van Stichting Royal Mission uit Drachten heeft als doel om mensen op een eigentijdse en toegankelijke manier bij elkaar te laten komen om samen het geloof in God te delen en te laten groeien. Op een unieke en leuke plek nieuwe christenen te leren kennen en elkaar aanmoedigen Jezus te volgen. Allemaal op zoek naar meer kracht, meer verdieping of uit nieuwsgierigheid om God beter te leren kennen. Met thema’s als Gods Vaderhart, Wie is Jezus en Wie is de Heilige Geest is het geestelijke vuur ontstoken.

De eerste drie meetings mogen we met recht gezellig druk noemen. Extra bijzonder is dat onder de enthousiaste bezoekers ook twee brandweermannen waren die al jaren dienen in het korps en hun voormalig werkplek nog nauwelijks terug kenden. Wie open staat voor nieuwe dingen en tegelijkertijd op zoek is naar Meer, is bij “De Kazerne” aan Mûnewei 17 aan het juiste adres. Mensen van alle leeftijden en uit alle windstreken van Noord Friesland komen hier bijeen om elkaar te ontmoeten maar bovenal een ontmoeting te hebben met de Levende God. Thuiskomen en toerusten staan hier centraal. Het is de combinatie van een knusse, huiselijke setting en de bar met lounge die er voor zorgen dat naast ontspanning met name het echte weekendgevoel opgeroepen wordt.

Gemoedelijkheid, ongedwongenheid en Jezus staan centraal. Voor je het weet ben je met elkaar in gesprek met een hapje en een drankje. Daarnaast doen de Opwekkingsliederen hun naam eer aan. Zowel in de samenzang als bij het luisteren naar de prachtige stemmen, akkoorden en ritmes van de band. Simpelweg omdat de meeste mensen niet kunnen blijven zitten. Klappen, meedeinen of dansen op de muziek, het kan en mag namelijk allemaal.

De ambiance, de live band en de totale beleving mogen vermakelijk zijn, toch is het de inhoud en diepgang waar het écht om draait. Met een afwisseling van muziek, onderwijs, getuigenissen en gebed biedt de “Royal Meeting” zowel een plezierige als vruchtbare avond. Kortom hier is het nuttige met het aangename verenigd. Voor sommigen gaat het bij deze ontmoetingsavonden allemaal wat anders dan gewend maar zelfs in een andere setting is God altijd dezelfde. En juist hetgeen waar we nog niet bekend mee zijn leidt tot ontdekking en groei. Bovendien leert Zijn Woord ons ook dat Hij nieuwe dingen zál gaan doen en iets nieuws zal gaan beginnen.

De bezoekers verbinden zich bij “Royal Meeting” niet aan een naam of stroming van een kerk als gebouw en instituut. Het hart van De Vader is de verbindende factor. Ingetogen of met passie, voor een ieder kan en mag de uiting van deze verbondenheid anders zijn maar voor allen is het merkbaar als de Liefde en Blijdschap die in de harten brandt. Eenmaal brandende klaar om op te laaien als een vuur dat niet te blussen is.

terug naar overzicht
Voormalig brandweerkazerne in vuur en vlam met Royal Meeting
© Foto's: Royal Meeting


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie