Vrije Piraten steunen goede doel Prins Piraten

Zondag 16-02-2020
KOLLUMERZWAAG - Dit weekend werd in café Prins een marathonuitzending gehouden voor het goede doel KiKa. Onder de naam Prins Piraten werden diverse activiteiten gehouden waarmee het geld opgehaald werd. Daarnaast waren er ook diverse sponsoren uit de regio die geld doneerden. In totaal werd er met deze acties en sponsoren in eerste instantie €2500 euro opgehaald. KiKa is een Nederlandse stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Het doel werd gekozen omdat dorpsgenoot Reinder van der Veen in september een marathon voor dit doel gaat lopen.

De Vrije Piraten ook gevestigd in Kollumerzwaag vonden het initiatief van de Prins Piraten fantastisch en besloten daarom om het bedrag zondagavond met €1500 euro te verhogen. De totale teller voor het goede doel staat hierdoor nu op €4000. Namens het piraten team maakte Melle Prins het opgehaalde bedrag op het podium tijdens de artiestenavond met de Esperando’s bekend en bedankte iedereen die meegeholpen en gedoneerd heeft.

In het verleden doneerden de Vrije Piraten ook al regelmatig geld aan goede doelen zoals o.a: Stichting doe een Wens, Het Ronald Mc Donald huis in Leeuwarden en voor de slachtoffers van de brand in Volendam. Naast de traditionele kerstmarathon en het organiseren van feesten en festivals is het ook belangrijk om dit soort initiatieven en goede doelen te steunen vertelden bestuursleden André van Dijk en Sven Keizer van de Vrije Piraten.

De uitzendingen van de Prins Piraten waren het gehele weekend middels een door het Agentschap Telecom uitgegeven evenementenvergunning te beluisteren via FM 90.1 MHz.

terug naar overzicht
Vrije Piraten steunen goede doel Prins PiratenPrins Piraten Weekend in Kollumerzwaag
© Foto's: Demi Hoekstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie