Vrolijke zangavond in Ternaard

Dinsdag 19-11-2019
TERNAARD -  

Zondag hield Christelijk Mannenkoor Pro Rege weer haar jaarlijkse zondagavondzang oftewel ‘Sing Inn met Pro Rege’ in De Grutte Tsjerke van Ternaard.

Pro Rege organiseert jaarlijks een Sing Inn. Tijdens deze avonden kunnen nieuwe leden instromen en zo kennis maken met Pro Rege wat ‘Voor de Koning’ betekend. Voor deze zondag gold dan ook om door koorzang, afgewisseld met samenzang, bij te dragen aan de verkondiging van het Evangelie. Het geheel werd muzikaal omlijst door Anja Heikamp-Kommerie op het orgel.

Rond de 75 zangers begonnen de avond met God is Groot, waarna door dirigent Jan Hibma uitleg gedaan over het verloop van de zangavond. Tevens werd de fantastische akoestiek van de kerk aangehaald. Na een koorblok werd er samenzang gedaan Ook koorblok twee viel goed in de smaak bij het publiek. Jan Hibma gaf hierna uitleg over de samenstelling van het koor in zanghoogtes en dat het koor vierstemmig kan zingen. Na d samenzang van Psalm 105 mocht het koor zijn kunsten laten zien in het zingen van piano, zacht oplopend naar Forte en vice versa in het muziekstuk Veni Jesu.
Dat het koor ook internationaal zingt werd ten gehore gebracht in Thank you lord en Dank sei dirr Herr. De avond werd gesloten door voorzitter Andries Postma. Waarna het koor eindigde met Lichtstad met uw parel’n poorten. De zangdienst te nog te luisteren en te zien via kerkomroep.nl/Ternaard, nieuwe leden zijn altijd welkom en kunne contact opnemen met Pro Rege. Het koor is op ditmoment bezig met de voorbereidingen van hun kerstconcerten 8 december Dokkum, 22 december Ternaard en 24 december Burgum.

terug naar overzicht
Sing Inn met Pro Rege.Dirigent Jan Hibma geeft uitleg, meer info en foto's: www.rtvnof.nl
© Foto's: Bote Sape Schoorstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie