Weduwe Tjeerd van Seggeren blijft opnieuw langer vast

Woensdag 13-06-2018
LEEUWARDEN - Woensdagmiddag 13 juni werd een pro forma-zitting gehouden betreffende de zaak Tjeerd van Seggeren. Aan het eind van de middag besloot de rechtbank dat de 33-jarige weduwe van de man in voorlopige hechtenis blijft zitten.

In mei brak de weduwe met advocaat Tjalling van der Goot. De 37-jarige van Seggeren uit Kollumerzwaag verdween in de nacht 8 op 9 juli 2017. Zondagochtend werd al snel het levenloze lichaam van de man gevonden. In een weiland aan de kruising Fûgelsang – Bûterwei in De Westereen kwam de man door een misdrijf om het leven. Van Seggeren had de avond voorafgaand aan de moord het Freeze Forze Beachfest in hetzelfde dorp bezocht. In december 2017 werd de vrouw van van Seggeren aangehouden als verdachte. Woensdag vroeg haar nieuwe advocaat Brian de Pree in de rechtbank van Leeuwarden wederom om vrijlating, Van der Goot probeerde het tweemaal eerder tijdens een pro forma-zitting. Het verzoek werd opnieuw niet gehonoreerd. De advocaat noemt het bewijs tegen zijn client ‘armzalig mager’, maar volgens de rechtbank zijn er wel degelijk teveel ernstige bezwaren.

Tevens werd bekend dat er een schouw door de rechtbank gaat plaatsvinden. Dit zal op een datum zijn rond 9 juli, zowel overdag al ‘s avonds. De betrokken rechters doen dan een bezichtiging op de plaats van het delict. De omstandigheden moeten gelijkwaardig zijn aan de avond van de moord. In eerste instantie werd gedacht aan een aanrijding met een blauwe auto. Van dat scenario is het Openbaar Ministerie inmiddels definitief afgestapt. In augustus en september volgen er opnieuw zittingen in deze zaak.

terug naar overzicht
Vrouw Tjeerd van Seggeren blijft wederom langer vast
© Foto's: Ben de Jager


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie