VV Anjum speelt gelijk tegen VV Rijperkerk

Zondag 03-11-2019
ANJUM - Op Sportpark It Kolkenfjild in Anjum is het aantrekkelijke duel tussen Anjum en Rijperkerk geëindigd in een 2-2 gelijkspel, bij rust was de stand 0-1.

In een aantrekkelijke openingsfase waren de eerste kansen voor Anjum. Na een mooie combinatie tussen Jan Tijtsma en Stephan Overkempe kon Pope Bauke Holwerda de geboden kans net niet benutten. Na twintig minuten kwam Anjum goed weg, nadat een opgelegde kans door Mark Hendriks niet werd benut en maar net over ging. Jan Tijtsma zette Stephan Overkempe vrij voor Redmar Jorna maar helaas zonder resultaat. Even later probeerde Jan Tijtsma de keeper van Rijperkerk te verrassen, zijn schot ging echter net over. Rijperkerk kreeg meer grip op de wedstrijd. Een afstandsschot van Guido Bloemsma bleek een makkelijke prooi voor Lolke Dijkstra, maar even later moest Dijkstra toch vissen nadat een voorzet van Guido Bloemsma door Diederik Andringa over Lolke Dijkstra werd gelobd, 0-1. Friso Jorna probeerde Lolke Dijkstra te verrassen, maar de Anjum keeper stond uitstekend opgesteld. Vlak voor tijd kopte Stephan Overkempe een vrije trap van Mark Jansma maar net over, en een steekbal van Mark Jansma op Stephan Overkempe werd gekeerd door Redmar Jorna.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Anne Epema een grote kans, maar hij kopte net naast. In de counter was het raak voor Anjum. Jan Tijtsma stuurde met een steekbal Stephan Overkempe op Redmar Jorna af, ditmaal faalde Overkempe niet, 1-1. Anjum komt daarna zelfs op voorsprong nadat Mark Jansma de bal bij Stephan Overkempe kreeg, met een bal breed zette hij Jan Tijtsma vrij voor de goal, 2-1. Een vrije trap van Mark Jansma wordt door Stephan Overkempe wederom in de handen van Redmar Jorna gekopt. Rijperkerk wordt weer wat sterker. Friso Jorna schiet een bal voorlangs, en in een counter wist Paul Westra niet te profiteren. Rijperkerk komt op gelijke hoogte nadat een voorzet van Mark Hendriks door Klaas Venema word binnengekopt, 2-2. Het laatste kwartier was het voor beide teams billenknijpen met speldenprikjes aan beide zijden, echter zonder resultaat. Gezien het wedstrijdbeeld was het een resultaat waar zowel Rijperkerk als Anjum mee konden leven.

Zaterdag 9 november speelt Anjum op Sportpark De It Hagehiem in en tegen ‘koploper’ Rottevalle. Aanvang: 14:30u

Scoreverloop:
36’ 0-1: Diederik Andringa (RIJ)
51’ 1-1: Stephan Overkempe (ANJ)
57’ 2-1: Jan Tijtsma (ANJ)
76’ 2-2: Klaas Venema (RIJ)

Scheidsrechter: Dhr. J. Wenting
Hoofdsponsor Anjum: Scheepspark B.V. te Lauwersoog | www.scheepspark.nl
Wedstrijdbalsponsor: Fa. Streekstra te Anjum
Pupil van de week: Arno-Johannes Boersma
Toeschouwers: 131

Verslag: Nico Dijkstra

terug naar overzicht
VV Anjum speelt gelijk tegen VV Rijperkerk
© Foto's: RTV NOF


Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-17:00 | Runwei Sport
17:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | RTV Metalcafé
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie