VV Buitenpost trotse winnaar DHW toernooi · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VV Buitenpost trotse winnaar DHW toernooi

woensdag 02 januari 2019

Een volgepakte Surventohal in Surhuisterveen was afgelopen zaterdag het decor van de 18e editie van het DeHaanWesterhoff zaalvoetbaltoernooi. Acht teams uit de wijde regio hadden de voorrondes overleefd en streden om de prachtige wisselbeker en de rijk gevulde enveloppes. De spits werd om 17.00 uur afgebeten door debutant Grijpskerk en GSVV. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en na een 2-2 eindstand en geen doelpunt in de verlenging moesten shoot outs de winnaar aanwijzen.

Grijpskerk was de ploeg die dit het beste deed. ’t Fean ’58 en sc. Twijzel waren de volgende teams die in een onderlinge tweestrijd moesten uitmaken wie zich als tweede ploeg voor de halve finale zou plaatsen. Na een spannende en gelijkopgaande wedstrijd trok ’t Fean ’58 aan het langste eind . Het won de wedstrijd met 2-1. De derde wedstrijd was de clash tussen de beide Buitenposter ploegen. Beide teams waren ongeslagen gebleven in de voorronde en daardoor ook medefavoriet voor de uiteindelijke toernooizege. Voetbalvereniging Buitenpost liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was en won de wedstrijd afgetekend met 5-1.

De laatste wedstrijd uit de eerste ronde ging tussen Kootstertille en Ropta Boys. Ook hier waren de beide teams goed aan elkaar gewaagd. De wedstrijd eindigde zoals hij begon in 0-0. Doordat er ook in de verlenging niet werd gescoord moesten ook hier shoot outs een winnaar aanwijzen. Ropta Boys bleek de sterkste. De eerste halve finale ging tussen ’t Fean ’58 en Grijpskerk. Nadat ’t Fean ‘58 op voorsprong was gekomen maakte Grijpskerk vlot daarop gelijk 1-1. Toen vervolgens ’t Fean ’58 vlot uitliep naar 3-1 leek de wedstrijd gespeeld. Grijpskerk gaf zich niet gewonnen en met een veldspeler als keeper kwam de ploeg kort voor tijd op 3-2. Daar bleef het ook bij en ’t Fean’58 was daarmee de eerste finalist.

Buitenpost startte als torenhoge favoriet tegen Ropta Boys in de tweede halve finalewedstrijd. De ploeg uit Oosternijkerk speelde echter zeer gedisciplineerd en de blauw witte formatie wist ondanks een veldoverwicht geen gaatje in de hechte defensie te prikken. De wedstrijd eindigde dan ook in 0-0. Na drie minuten in de verlenging wist Buitenpost dan toch te scoren. Het was Rolf Dijk die met zijn treffer Buitenpost naar de finale schoot. De strijd om de derde en vierde plek leek lange tijd een prooi voor Ropta Boys te worden. Toen Grijpskerk kort voor tijd de gelijkmaker scoorde pakte deze ploeg meteen door. Dertig seconden later lag namelijk de 2-1 ook in het netje. Uiteindelijk werd de eindstand zelfs nog 3-1. Beide debutanten behaalden daarmee een verdienstelijke derde en vierde plek.

De finale was een herhaling van de finale in 2016. Toen was het ’t Fean ’58 wat uiteindelijk aan het langste eind trok en daarmee de wisselbeker mee naar huis nam. Nu was het Buitenpost wat vlot scoorde en binnen tien minuten een 3-0 voorsprong nam. ’t Fean’58 gaf zich niet gewonnen en kwam via André van der Molen terug tot 3-1. ’t Fean ‘58 zette druk Het slotoffensief was spectaculair, meeslepend en bloedstollend. Buitenpost miste twee uitgelezen kansen en ’t Fean ’58 bleef hoog druk zetten en het doel van de hoofdklasser continu bestoken. Verder dan een bal op het houtwerk en een aantal goede kansen kwam het voor de Feansters helaas niet. Een verdienstelijke tweede plek voor de Feansters. Ook deze 18e editie van het DeHaanWesterhoff toernooi kan door spelers en organisatie als zeer geslaagd worden beschouwd.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00