VV Buitenpost verliest in een paar minuten tijd van AVV Swift · Foto('s): Hans Zwamborn
  Hans Zwamborn

VV Buitenpost verliest in een paar minuten tijd van AVV Swift

zondag 06 oktober 2019

VV Buitenpost verloor zaterdag op eigen veld met 0-2 van AVV Swift. Net voor rust wisten de Amsterdammers in drie minuten tijd tweemaal raak te schieten, waarbij het eerste doelpunt vanuit een buitenspelsituatie tot stand kwam. Het was de vierde verliespartij van de Blauwkes op rij. Bovendien was het de vierde wedstrijd waarin ze het doel niet wisten te vinden. Buitenpost houdt nog twee ploegen onder zich op de ranglijst.

Fraai combinatiespel

Pupil van de week Klaas de Vries opende het duel met doelpunt. Op een goede grasmat gingen beide ploegen voorzichtig van start. Swift speelde eerst wat onwennig op het natuurgras. Net als de meeste clubs in  hoofdklasse B, voetballen ook de Amsterdammers op kunstgras. Dat Swift op de derde plek stond, was te zien op het veld. De ploeg combineerde gemakkelijk en Buitenpost had het lastig de vrije man te vinden. De verdediging van de Blauwkes met een basisdebuut voor Mark Huizinga, Joost Jesse Visser terug van een blessure, Robin Huisman de Jong en Danny Boersma op rechtsback in de plaats van Wim de Vries stond goed. Swift kwam met fraai combinatiespel niet verder dan de zestien meter. Bij Buitenpost ontbeerde het aan stootkracht voorin. Kansen waren dan ook schaars aan beide kanten.

Uit het niets

Toch was de eerste goede mogelijkheid voor Buitenpost. Na ruim een kwartier schoot Rik Weening op doel. Keeper Virgil Deen moest het verraderlijke schot met moeite wegstompen. Vervolgens speelde het duel zich voornamelijk op het middenveld af. Terwijl iedereen verwachtte dat de ploegen met een 0-0 ruststand naar de kleedkamers zouden gaan, sloeg Swift uit het niets toe. Carlos Groen vertrok in de omschakeling overduidelijk in buitenspelpositie, maar mocht doorgaan van de assistent-scheidsrechter. Hij leverde de bal goed af op topscorer Fidel Yilmaz die doelman Kevin van der Meulen verschalkte. Vanaf de aftrap was het bijna Rob Dijkstra die de gelijkmaker scoorde. Zijn schot ging net naast. Direct daarop verdubbelde Swift de voorsprong. Tussen twee verdedigers in kopte Yilmaz een afgemeten voorzet binnen. De 0-2 betekende een klap voor Buitenpost. “De wedstrijd was gespeeld, doodzonde. Tot die doelpunten was er niks aan de hand”, baalde Buitenpost-trainer Jasper Bouma na afloop.

Hoogtepunt

In de tweede helft waarin Joran Olijve Jorrit Terpstra verving, was er voor het publiek weinig meer te genieten. Swift hoefde niet meer en hield het veld klein. Buitenpost probeerde nog wel een aansluitingstreffer te forceren, maar was niet opgewassen tegen de sterke Amsterdammers. “We kwamen slap uit de kleedkamer. Gelukkig probeerden we na een kwartier spelen nog wel een doelpunt te maken. Positief is dat we veel energie in de wedstrijd hebben gegooid”, aldus Bouma. Hoogtepunt was een vrije trap van Buitenposter Rolf Dijk op de rand van de 16 meter, nadat hij zelf onderuit was gehaald. De aanvaller krulde de bal langs de muur, maar ook net langs de verkeerde kant van de paal. Swift produceerde twee kansjes, maar Van der Meulen keepte als vanouds een goede wedstrijd. Het bleef bij 0-2. Aanstaande zaterdag speelt Buitenpost wederom een thuiswedstrijd. Dan is Urk de tegenstander op De Swadde.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Joost Jesse Visser, Robin Huisman de Jong, Mark Huizinga, Danny Boersma, Willem de Boer (81. Rudmer Loonstra), Jelmer Vos, Rob Dijkstra, Jorrit Terpstra (46. Joran Olijve), Rik Weening, Rolf Dijk

Opstelling Swift: Virgel Deen, Teun van Zweeden, Daan Siegerist (27. Mallqui Cabezas Narvaez), Guido Moelee, Jesse Dingjan, Fidel Yilmaz (81. Mathieu Cristianen), Max van Wakeren, Sean den Hoed  (78. Victor Beker), Barbosa Nhoca, Carlos Groen, Noa Benninga

Scoreverloop: 38. Fidel Yilmaz 0-1, 41. Yilmaz 0-2

Gele kaart: Robin Huisman de Jong (Buitenpost), Jesse Dingjan (Swift)

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00