VV Dokkum wint van Ropta Boys · Foto('s): Neanke Liemburg
  Neanke Liemburg

VV Dokkum wint van Ropta Boys

maandag 19 november 2018

Afgelopen zaterdag stond voor Dokkum de derby tegen Ropta Boys, nieuw in de derde klasse, op het programma. Na vier nederlagen op rij is het zaak om vandaag resultaat te boeken, wil men nog aanhaken bij de grote middenmoot.

In de eerste minuut direct een kans voor Dokkum het was Martijn Jongeling terug van een blessure, die alleen voor de keeper verscheen tot een schot kwam hij echter niet. Gaande weg de eerste helft is het Ropta Boys dat meer strijd in de wedstrijd gooit en het helft in handen neemt. Dit leidde in de 17e minuut tot de eerste kans van de gasten, maar de inzet ging net voorlangs. Ook Dokkum is dicht bij een goal maar de vrije trap van Cerdie Benjert gaat rakelings over. Toch komt Ropta Boys na een half uur spelen verdiend op voorsprong, na eerst nog een schot gestopt te hebben, begaat keeper de Vries een overtreding op de Ropta spits, waar op de scheidsrechter besluit veen strafschop te geven. Deze werd feilloos in geschoten: 0-1.

Dokkum stelt hier niets tegenover sterker nog, na een prima aanval over links komt Ropta Boys in de 35 minuut op 0-2. Dit werd ook de ruststand. In de tweede helft komt de uit voorzorg aan de kant gehouden Jordi Minnema voor Tenny Anastatia in het veld. Dokkum startte furieus na de thee. In de eerste minuut is het Martijn Jongeling die een fout in de verdediging van de gasten afstraft en de spanning terug in de wedstrijd bracht: 1-2, even later ontsnapt Dokkum toen een kopbal via de keeper en de bal niet in het doel verdween. Hierna kwam de wedstrijd geheel in de handen van Dokkum wat na een uur spelen de verdiende gelijkmaker opleverde. Na een snelle aanval over rechts was het Martijn Jongeling met een goede voorzet, die door Jordi Minnema hard tegen de touwen werd geschoten 2-2. Dokkum ruikt meer en voert de druk verder op en na enkele mogelijk heden nog onbenut te hebben gelaten, valt de bal twintig minuten voor tijd voor de voeten van Sybren Oegema die niet aarzelt en uithaalt 3-1.

Ook de gasten zijn nog dicht bij een doelpunt maar de lat bracht redding voor Dokkum. In de 80e minuut leek Dokkum de wedstrijd te beslissen als Cerdie Benjert uit een vrije trap de bal van 25mtr formidabel in het kruis jaagt: 4-2. Nog is Ropta Boys niet verslagen, want van af de aftrap scoort men de 4-3 en bracht de spanning terug. Verder laat de thuisclub het niet komen en boekt op basis van de tweede helft een verdiende en zeer belangrijke zegen.

(C) Verslag: Henk Minnema

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00