VV Hardegarijp afgedroogd door SC Veenwouden · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

VV Hardegarijp afgedroogd door SC Veenwouden

zondag 16 december 2018

SC Veenwouden gaat met een prima gevoel de winterstop in want de derby in en tegen VV Hardegarijp werd met maar liefst 0-6 gewonnen. SCV nam daarmee wat afstand van de onderste drie plaatsen op de ranglijst. De overwinning was niet eens geflatteerd. De thuisclub, die verzwakt was door een aantal blessures en een schorsing, verloor voor het derde jaar op rij van SCV in de thuiswedstrijd.

Veenwouden won de wedstrijd vooral omdat het veel feller was in de duels en op basis van deze strijdlust was het de betere ploeg. Al na drie minuten nam SCV de leiding toen Rinse Procee op links doorbrak en zijn schuiver in de verre hoek betekende 0-1. Na 5 minuten kreeg de thuisclub de kans op de gelijkmaker toen de SCV defensie verzuimde in te grijpen en Oane Rijpma kon uithalen. Doelman van der Mark wist echter redding te brengen. In de eerste helft was er weinig krachtsverschil al waren de gasten wat gevaarlijker in de aanval. Hessel Ellens verzuimde in de 23e minuut de 0-2 aan te tekenen maar vrij voor de keeper zag hij de doelman Oosterhuis redding brengen. In de 40e minuut was de thuisclub dicht bij de gelijkmaker maar Jesse Bosma zijn schot belandde op de paal.

Net voor rust sloeg SCV opnieuw toe toen Stefan Jan Sijtsma goed voorzette op Wytze Veenstra die de bal stijf in de kruising schoot: 0-2. Na rust begon de thuisclub goed en moest doelman van der Mark in de 52e minuut een voorzet los laten waarna Jesse Bosma kon inschieten. Andries Hoekstra wist op de lijn redding te brengen. In de 57e minuut viel de definitieve beslissing toen Rinse Procee vanaf een meter of dertig vernietigend uithaalde: 0-3. Na een fraaie solo van Hessel Ellens had SCV de 0-4 moeten maken maar zowel Ygram Vrieling als Stefan Jan Sijtsma wisten de doelman niet te passeren. In de 64e minuut kreeg de thuisclub nog een beste kans maar het schot van Denzel Bakboord werd door Klaas van der Veen van de lijn gehaald. In de 75e minuut kwam SCV op 0-4 toen Wytze Veenstra een goede voorzet van Nivard Vrieling wist af te ronden.

In de 85e minuut werd Wytze Veenstra door Ygram Vrieling de diepte ingestuurd. Veenstra passeerde de keeper om daarna simpel 0-5 aan te tekenen, zijn derde van deze middag, waarmee hij zijn seizoen totaal op tien bracht. Invaller Sybrand de Graaf bepaalde in de 86e minuut de eindstand op 0-6 door een solo doeltreffend af te ronden. Een fraaie zege van SCV dat daarmee een enorme dreun uitdeelde aan Hardegarijp. SCV hervat op 19 januari de competitie met een thuisduel tegen Marum.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00