VV Zwaagwesteinde 35+1 en Drogeham VR winnen Chris Kruize bokaal

Maandag 15-07-2019
TWIJZEL - Na het grote succes van vorig jaar, vond afgelopen zaterdag weer het Chris Kruize toernooi plaats in Twijzel. Het deelnemersveld was uitgebreid ten opzichte van het jaar daarvoor. In plaats van 6 waren er nu 7 heren 35+ teams en nieuw was de damespoule waar 3 zeventallen Dames in zaten. Bij de heren was het tot aan de laatste wedstrijd spannend.

De winnaar van vorig jaar VV Buitenpost was ook dit jaar weer favoriet voor de titel, maar het was als snel duidelijk dat onder andere nieuwkomers Zwaagwesteinde 1 en 2 uitstekende concurrentie bleek te zijn. Nadat Zwaagwesteinde 1 uitgespeeld was eindigden zij op 13 punten, Zwaagwesteinde 2 eindigde met 12 punten terwijl Buitenpost met de wedstrijd tegen ASC nog voor de boeg op 11 punten stond.

De blauwhemden wisten niet tot scoren te komen tegen ASC (0-0) en zo ging de Chris Kruize bokaal naar Zwaagwesteinde 35+ 1. Vierde eindigde een andere nieuwkomer VVT, ASC, wist de vijfde plek te bemachtigen en Twijzel wist Kootstertille nipt onder zich te houden voor de zesde plaats. Bij de dames was het minder spannend. Al snel bleek Drogeham de sterkste in deze poule met de dames van Kollum en Twijzel. Met 12 punten uit 4 wedstrijden werden zij de eerste winnaar van de Chris Kruize dames bokaal. Kollum kon op doelsaldo nog net Twijzel onder zich houden dus werden zij tweede.

Na afloop stond net als vorig jaar voor alle teams een jacuzzi klaar en zorgde Gaatze Bosma voor een fantastische derde helft met natuurlijk een hapje en een drankje. Toernooisponsor Chris Kruize vleeswaren zorgde voor een heerlijk buffet waarna er terug kan worden gekeken op een geweldig toernooi.

terug naar overzicht

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie