VV Zwaagwesteinde bekroont indrukwekkende reeks met titel

Zondag 19-05-2019
TWIJZEL - VV Zwaagwesteinde heeft afgelopen zaterdag op het veld van SC Twijzel het kampioenschap binnengehaald. Dankzij een treffer diep in blessuretijd van Henk van der Wal klopten de mannen van Zandberg de thuisploeg met 1-2. En omdat concurrent Kollum niet wist te winnen bij Rijperkerk betekende deze elfde (!) zege op rij het kampioenschap, iets waar voorafgaand aan dit seizoen maar weinig mensen rekening mee hadden gehouden.

Om alles in eigen hand te houden moest Zwaagwesteinde winnen bij Twijzel. De ploeg van ex Zwaagwesteinde trainer Johannes Douma had niks meer te winnen of verliezen, maar wist Kollum 2 weken terug wel punten af te snoepen. Zwaagwesteinde was dus gewaarschuwd, maar in de eerste helft hadden de gasten weinig te duchten van de thuisploeg. Het enige wat een prima spelend Zwaagwesteinde vergat was de wedstrijd in een vroegtijdig stadium te beslissen. In de beginfase zag Marco van Leijen zijn vrije trap op het dak van het doel belandden, even later kon Erik Vellinga richting vijandelijk doel. Een breedtepass op de volledig vrijstaande Jan Eisma had waarschijnlijk de 0-1 betekend, maar de poging van Vellinga had iets tussen een voorzet en schot in en ging volledig de mist in. Aanvoerder van Leijen bracht doelman Jacob Sytse Bremer vervolgens in verlegenheid met een afstandsschot en Jan Eisma schoot vanuit een moeilijke hoek in het zijnet. Tussendoor kreeg Wymer de Vries misschien nog wel de beste kans. De Vries kon moederziel alleen op Bremer af, maar produceerde een slap rollertje. De thuisclub doelman redde vlak voor rust ook nog fraai op een kopbal van Dennis Stienstra. Bij de thuisploeg viel vooral Patrick Huizinga op, in negatieve zin weliswaar. De aanvaller had geluk dat overduidelijk natrappen richting Erik Vellinga niet werd bestraft door arbiter Adema.

Na rust deed de thuisploeg het beter. Vooral uit standaardsituaties was de men best dreigend. Zo’n 10 minuten na rust tikte doelman Johan Jan Kleefstra een vrije trap van Wytze Pilat onder de lat vandaan. De daarop volgende corner van Pilat werd door Peter Poortman binnen gekopt: 1-0. Zwaagwesteinde moest er nu 2 maken en invaller Kevin Fennema had na een uur spelen met zijn eerste balcontact in ieder geval de helft hiervan kunnen produceren. Zijn inzet uit een corner werd echter van de doellijn gehaald. Na 65 minuten spelen was het wel raak. Marco van Leijen kegelde de bal uit een vrije trap onhoudbaar achter doelman Bremer. Nog een klein half uur hadden de gasten om alles weer in eigen hand te krijgen. Bij Twijzel leken de krachten wat op, de thuisploeg zakte in en loerde op de counter. Zwaagwesteinde wist echter niet gevaarlijk te worden en begon steeds slordiger en matiger te spelen. Geen enkele kans of opwindend moment, tot vlak voor tijd een thuisclub aanvaller de bal uit de kluts mee kreeg en alleen op Kleefstra af kon gaan. Door zeer knullig op het leer te gaan staan werd deze reuzenkans om zeep geholpen.

In de ultieme slotfase werd Henk “De Tank” van der Wal naar voren gesommeerd en in de 93ste minuut betaalde dit zich uit. Robin Feenstra pompte de bal in het strafschopgebied. Van der Wal toucheerde het leer, zag doelman Bremer grabbelen en frommelde de bal in de scrimmage die volgde over de doellijn. Het zevende doelpunt van de centrale verdediger na de winterstop, 4 daarvan betroffen ook nog eens winnende treffers. In de 2 minuten die volgden kwam Zwaagwesteinde niet meer in de problemen en nadat bekend werd dat Kollum niet had gewonnen barstte er een groot feest los, eerst in Twijzel en later in Zwaagwesteinde.

De titel betekent een mooi afscheidscadeau voor trainer Klaas Zandberg, leider Sybolt de Bruin en spelers Wymer de Vries, Louwrens Wagenaar en Johan Jan Kleefstra. Volgende week speelt Zwaagwesteinde de laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Rijperkerk.

terug naar overzicht
VV Zwaagwesteinde bekroont indrukwekkende reeks met titelVV Zwaagwesteinde bekroont indrukwekkende reeks met titelVV Zwaagwesteinde bekroont indrukwekkende reeks met titelVV Zwaagwesteinde bekroont indrukwekkende reeks met titelKijk voor veel meer fotos op www.rtvnof.nl
© Foto's: Henri van Wieren


Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-17:00 | De Simmer (Herh.)
17:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | Rock on Air
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie