VV Zwaagwesteinde geeft riante voorsprong uit handen tegen SC Twijzel · Foto('s): Henri van Wieren
  Henri van Wieren

VV Zwaagwesteinde geeft riante voorsprong uit handen tegen SC Twijzel

dinsdag 09 oktober 2018

VV Zwaagwesteinde heeft zaterdag een riante voorsprong nog uit handen gegeven. De voor rust verkregen 3-0 voorsprong werd na de thee met 10 man met hand en tand verdedigd, maar uiteindelijk kwam Sc Twijzel in de 96ste minuut alsnog langszij. De eindstand was 3-3.

Zwaagwesteinde speelde een prima eerste helft. Nadat Wymer de Vries een teenlengte tekort kwam om een voorzet van Jan Eisma in te tikken, was het na een kwartier spelen wel raak. Robin Feenstra stuurde Wymer de Vries diep en uit diens voorzet kon Lieuwe de Roos simpel binnen tikken: 1-0. Een botsing tussen de doelpuntenmaker en aanvoerder Marco van Leyen zorgde voor enig oponthoud, maar beiden konden wonderwel verder. Na een half uur verdubbelde de thuisploeg de voorsprong, een kopie van het eerste doelpunt. Dennis Stienstra stuurde Jan Eisma diep en Eisma stelde met een puntgave voorzet Wymer de Vries in staat om van dichtbij te scoren: 2-0.

Geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, maar even later moest men plots met 10 man verder. Wytze van der Valle werd diep gestuurd, doelman Gerrit Daleman was net te laat en wat volgde was een wel heel lichte touché. De Twijzeler aanvaller ging gretig naar het gras en arbiter Van der Bij stuurde de doelman van het veld. Diens vervanger Roelof van der Ploeg kon direct aan de bak bij een vrije trap van Menno Blom en even later bij een kans voor Mennelt Pilat. Beide keren redde Van der Ploeg die in de blessuretijd zelfs aan de basis stond van de 3-0. De Twijzeler defensie verkeek zich volledig op zijn doeltrap, waarna Jan Eisma de snelste was en hard raak schoot: 3-0.

Na rust moest het tiental logischerwijs terug en de tegengoal viel vanuit het oogpunt van de thuisploeg veel te snel. Uitgerekend Wytze Pilat scoorde op fraaie wijze tegen zijn ex-ploeg: 3-1. Zwaagwesteinde hield vervolgens ondanks de druk relatief eenvoudig stand en was via Henk van der Wal zelfs dicht bij de 4-1. Met heel veel moeite kon doelman Bremer Van der Wal’s kopbal via de lat overtikken. In de 80ste minuut volgde dan toch de aansluitingstreffer, toen Johannes van der Meulen de bal langs de onnodig ver uit zijn doel gelopen Van der Ploeg schoof: 3-2. Even later kwam Zwaagwesteinde goed weg toen Wiebe Aardema na een misser van Van der Ploeg het leer via een Westereender net over het lege doel kopte en uit de daaruit volgende hoekschop zwijnde de thuisploeg nogmaals toen arbiter Van der Bij een handsbal van Louwrens Wagenaar onbestraft liet.

In de hectische slotfase kreeg Mack Wichausuek van de gasten na een opstootje met René Vellinga bij de cornervlag ook nog een rode prent voorgeschoteld. Zwaagwesteinde dacht de buit binnen te hebben, maar in de 96ste minuut kende Van der Bij de gasten nog een vrije trap toe op de rand van het strafschopgebied. Deze werd door Menno Blom op fantastische wijze achter doelman Van der Ploeg geknald: 3-3. Hierna was het ook direct afgelopen. En zo bleef Zwaagwesteinde met een flinke kater achter na wat in eerste instantie een gemakkelijke middag leek te worden. Wellicht kan deze kater volgende week worden weggespoeld, al zal dat niet gemakkelijk worden in en tegen Rijperkerk. De Protters gaan verrassend aan de leiding in 3B.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00