VV Zwaagwesteinde sluit prachtig seizoen af met nederlaag · Foto('s): Henri van Wieren
  Henri van Wieren

VV Zwaagwesteinde sluit prachtig seizoen af met nederlaag

maandag 27 mei 2019

VV Zwaagwesteinde – VV Rijperkerk was typisch zo’n wedstrijd aan het eind van de competitie waarbij er voor de ene ploeg niets meer op het spel staat, terwijl de andere nog ergens voor speelt. Het vorige week kampioen geworden Zwaagwesteinde zette voor rust nog wel haar beste beentje voor, maar na de pauze geloofde de thuisploeg het wel. Rijperkerk nam door de 0-4 zege de periode van Zwaagwesteinde over en mag zich opmaken voor de nacompetitie.

Dat Zwaagwesteinde er nog wel wat van wou maken was al binnen de halve minuut duidelijk, toen na een combinatie tussen Kevin Fennema, Lieuwe de Roos en Wymer de Vries laatstgenoemde net over knalde. Een schot van Lieuwe de Roos belandde ook al net over en doelman Redmer Jorna had geen moeite toen Kevin Fennema de bal uit een vrije trap van Marco van Leijen verlengde. Even later had de doelman gehinderd door Fennema wel wat problemen om een voorzet te verwerken, maar hierbij hield het Westereender gevaar deze middag wel op. De gasten staken na 20 minuten voor het eerst de neus aan het venster met een kopbal van Klaas Venema voorlangs, terwijl Guido Bloemsma na een solo naast schoot.

Diezelfde Bloemsma scoorde 5 minuten voor rust vanop de stip het openingsdoelpunt, nadat Marco van Leijen in de ogen van arbiter Schippers een overtreding had begaan. Na rust besliste Rijperkerk binnen het kwartier het duel met 2 fraaie goals van Thom Stielstra en Mark Hendriks. Bij Zwaagwesteinde kregen Louwrens Wagenaar, Wymer de Vries en doelman Johan Jan Kleefstra van coach Zandberg nog een publiekswissel. Van enige opwinding binnen de witte krijtlijnen was op dat moment allang geen sprake meer. Rijperkerk scoorde 5 minuten voor tijd middels invaller Jelle Soepboer ook nog de verdiende 0-4.

De nederlaag betekende de eerste thuisnederlaag dit seizoen, maar gezien de prestaties over het gehele seizoen kon dat de pret uiteraard niet drukken. Direct na het fluitsignaal waren er nog lovende woorden voor de spelers Louwrens Wagenaar, Wymer de Vries en Johan Jan Kleefstra die afscheid nemen evenals stafleden Klaas Zandberg, Siebolt de Bruin en Thomas Hoekstra. Zij kregen allen een luid applaus van het publiek. Daarnaast kon de selectie toch nog even een klein feestje vieren, zij kregen allen een kampioensshirt en captain Marco van Leijen ontving de kampioensschaal.

Volgend seizoen mag een iets gewijzigde selectie (en staf) het gaan proberen om handhaving in de 2e klasse te bewerkstelligen.

(C) Verslag: Ronald van Gennep

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00